A pokolhoz veuzető út is jószándékkal van kikövezve: Hogyan (ne) posztoljunk a munkahelyünkről III.

munkahely szelfiGyakran posztol a közösségi médiában a munkájáról, a főnökéről vagy a kollégáiról? Gondolja át, mielőtt túl sok információt osztana meg – a kevesebb néha több, figyelmeztetnek az ESET szakértői.

Ne osszunk meg túl sok információt – akkor sem, ha jó szándék vezérel
Az ESET tapasztalatai szerint gyakran felmerülő téma a közösségi médián történő túlzott kitárulkozás, a munkánkkal kapcsolatos információk részletekbe menő megosztásával pedig akaratlanul is veszélybe sodorhatjuk magunkat és a munkáltatónkat egyaránt. Például, ha fényképeket osztunk meg a munkahelyünkről, az lehetővé teheti a potenciális támadók számára, hogy jól megismerjék a terepet, ha esetleg tesztelni akarnák a vállalatunk fizikai védelmét. A személyes adataink túlzott megosztásával pedig megkönnyítjük a személyazonosságunkkal való visszaélést. Hogyan csökkenthetjük ezeket a kockázatokat? Ne tegyünk közzé olyan fényképeket vagy információkat, amelyek túl sokat elárulnak akár rólunk, akár a munkáltatónkról és az irodáról. Ellenőrizzük a posztjaink láthatóságára vonatkozó beállításokat: nem kell mindent megosztanunk a széles nyilvánossággal, korlátozhatjuk csak azokra az emberekre, akiket közelről ismerünk, és akikben megbízunk. Az adatvédelmi beállítások ellenőrzése sem árthat. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ezeket a lépéseket célszerű az egész online jelenlétünk során rendre alkalmazni, nem csak a munkahelyi posztokkal kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Strapabíró 5G mobilinternet hotspotot mutatott be a CAT

ked márc 1 , 2022
Az új Cat Q10 5G egy strapabíró mobilinternet router, ami extrém körülmények közt is nagy sebességű kapcsolatot biztosít. A Bullitt Group, a Cat phones globális licencpartnere bemutatja a Cat Q10 hotspotot. A Cat Q10 megbízható és gyors kapcsolatot biztosít több eszköz számára, kifejezetten szabadtéri használatra tervezve. IP68 szabvány szerint bírja […]
Cat Q10 5G hotspot

Friss, ropogós