A PlayCard lenne az online játékosok multifunkcionális készpénzhelyettesítő eszköze

Az online játékosok számára egyszerű, gyors és biztonságos megoldást kínáló platform született a szabályozott és ellenőrzött készpénzfeltöltési lehetőség biztosítására a gamer és a szerencsejátékos társadalom számára egyaránt — legalábbis ezt állítja a Playcard Magyarország Kft. közleménye. A bejelentés szerint stratégiai és fejlesztési megállapodást kötött a PlayCard a POS terminál szolgáltatással és zárt rendszerű fizetési megoldásokkal foglalkozó Cardnet Zrt.-vel, valamint a digitális banki megoldásokat fejlesztő Gibraltárban bejegyzett Peak Card Services Limiteddel. A három résztvevő a fejlesztést több lépcsőben viszi piacra, első körben egy, a Cardnet rendszerén alapuló zárt fizetési kártya kerül forgalomba, amelyet az ügyfelek több száz fizikai végponton tölthetnek majd készpénzzel. A kártyához mobilapplikáció is tartozik, ahol nyomon követhető annak egyenlege, megjelenik a tranzakciótörténet és további hasznos funkciókat kapnak az ügyfelek. A végső cél pedig egy modern, fintech alapokra helyezett, mobilfizetésre képes prepaid bankkártya termék piacra vitele — olvasható a tájékoztatóban.

Próbáltuk megérdeklődni, hogy igaz-e az az információnk, amely szerint a PlayCard magyarországi leányvállalatának a Máltán bejegyzett Playcard Solutions Ltd. a tulajdonosa, amit Vermes János birtokol. Vermes úr korábban azt nyilatkozta, hogy „…úgy gondolkodik, hogy a playcardon keresztül befolyó szerencsejáték-bevételek adótartalmának egy része a magyar sport finanszírozásának forrása lehet, s a taotámogatás kiegészítője mint a látványsportok finanszírozásának eszköze.” Ezzel kapcsolatos kérdésünkre –azaz hogy Vermes úr még mindig így gondolaja-e–, sem kaptunk választ. Amint választ kapunk, közölni fogjuk.

Megérkezett a válasz. E szerint Vermes János a Playcard Solutions Ltd. teljes jogú képviselője, ám nem tulajdonosa. Az idézett nyilatkozattal egyezően, s azok megerősítéseként, a Playcard Magyarország Kft. továbbra is elkötelezett a PlayCardon keresztül befolyó szerencsejáték bevételek nyereségtartalmának meghatározó részével a magyar verseny- és tömegsport támogatásában, éppen ezért folytat előrehaladott tárgyalásokat az egyik legsikeresebb magyar sportági szövetséggel, melynek részleteiről rövidesen tájékoztatást adunk.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az e-kárbejelentő IS segít a koronavírus elleni küzdelemben

sze ápr 15 , 2020
Gépjárműbalesetek esetén a résztvevők közötti távolság tartására is alkalmas e-kárbejelentő használatát javasolja a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A szövetség közleményében felidézte, hogy az e-kárbejelentő tavaly január óta teszi lehetővé a személyi sérüléssel nem járó gépjárműbalesetek digitális bejelentését, akár már a helyszínről is, megtartva az 1-2 méteres távolságot a balesetben résztvevők […]

És még ez is...