A pénzintézetek fele kompenzálja csak a kiberkárokat

cash-moneyA Kaspersky Lab és a B2B International 2014-es, globális felmérése szerint, amelynek Magyarország is a része volt, kiderült, hogy a megkérdezett pénzügyi vállalatok 52 százaléka térítette meg az ügyfeleinek az internetes csalások következtében keletkezett károkat, anélkül, hogy a körülményeknek különösebben utánajártak volna. Továbbá kiderült, hogy a cégek közel egyharmada gondolja úgy, hogy a kiberfenyegetések során felmerült költségek alacsonyabbak, mint a védekezés költségei. Annak tudatában, hogy a kiberbűnözők egyre inkább az e-fizetéseket célozzák, ez a megközelítés jelentős pénzügyi károkat jelenthet az adott vállalatok számára.

Sok olyan szervezet, amely online fizetési felülettel rendelkezik, fel van készülve azokra a többletköltségekre, amelyeket a kibertámadások jelentenek. A megkérdezett pénzügyi cégek képviselőinek 28 százaléka és az online üzletek dolgozóinak 32 százaléka biztos benne, hogy az online pénzügyi támadások okozta károk – beleértve az ellopott összegek kártérítését – nem érik el a biztonsági megoldások telepítésének árát. Csupán a pénzügyi cégek 17- és az online piacterek hét százaléka jelölte meg a vevők kárának megtérítését a kibercsalások három legsúlyosabb következménye között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Feltörték a CENTCOM Twitter- és YouTube-fiókját

ked jan 13 , 2015
Az Iszlám Állam terrorszervezet nevében fellépő hackerek törték fel hétfőn az amerikai hadsereg közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) Twitter- és YouTube-fiókját. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője kijelentette, hogy a behatolás mértékét egyelőre vizsgálják. A CENTCOM Twitter-oldalán egy időre, annak lekapcsolásáig katonai iratok jelentek meg. A […]
vírus hacker

És még ez is...