A Pedagógusok Szakszervezete a leghatározottabban tiltakozik az internetadó miatt

tanarxA Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a tervezett internetadó súlyosan veszélyezteti a köznevelés egész rendszerének a működését, korlátozza az információs szabadságot, a tanítás szabadságát, a tanuláshoz való jogot. A tömörülés a parlamenti pártoktól azt kéri, ne szavazzák meg a javaslatot. A szakszervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az internet nyújt segítséget ahhoz, hogy a legkisebb település legkisebb iskolájához is eljusson az elektronikusan feldolgozott tananyag, tankönyv, valamint segítséget nyújt az idegennyelv-tanuláshoz. Mint állásfoglalásukban rögzítették: az internet használata nem függhet attól, hogy milyen az anyagi helyzete a szolgáltatás igénybe vevőjének.

“A XXI. század pedagógiai folyamatai nem nélkülözhetik az internet szabad használatát, ami segítséget nyújt az oktatás minden területén ahhoz, hogy kinyíljanak az iskolák falai, és a pedagógusok, a tanulókkal közösen, belépjenek a múzeumok, könyvtárak, színházak kapuján” – fogalmaztak. A szakszervezet szerint az internet-szolgáltatás megadóztatásával a civil szervezetek – többek között a szakszervezetek – működését is ellehetetlenítik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetadó: a nem üzleti célú előfizetőkre semmilyen formában ne lehessen áthárítani az adót

sze okt 22 , 2014
A legnagyobb kormánypárt frakciója szerint a tervezett internetadó megfizetésénél is meg kellene határozni egy felső korlátot. A képviselőcsoport emellett ragaszkodik ahhoz, hogy ezt az adót is a szolgáltatók fizessék meg. Rogán Antal,  frakcióvezető az MTI megkeresésére adott válaszában felidézte: a távközlési adót két évvel ezelőtt vezette be az Országgyűlés, “az […]

Friss, ropogós