A Panasonic is áthelyezi termelését

panasonic-dvdA japán Panasonic elektronikai óriáscég jövőre megszünteti a kelet-szlovákiai Korompán (Krompachy) lévő gyárát, és a termelést csehországi leányvállalatába, a pilseni (Plzen) Panasonic AVC Networks Czech cégbe helyezi át – közölte Andrea Marsálková, a japán cég csehországi szóvivője pénteken. A korompai Panasonic gyár véglegesen 2015 májusában zár be. A Blu-ray készülékek és tévéalkatrészek nagyobbik részének termelését ezt megelőzően fokozatosan átviszik Pilsenbe. A DVD lejátszók gyártását pedig megszüntetik.

A korompai Panasonic gyárban 656 ember dolgozott. Közülük 215 személynek a társaság felajánlotta, hogy alkalmazza őket pilseni gyárában. “Tőlük függ, hogy ajánlatunkat elfogadják-e vagy sem” – jegyezte meg Marsálková. Amennyiben nem fogadják el, december 31-gyel felmondást kapnak – tette hozzá. A szóvivő szerint a korompai Panasonic gyárat azért kell bezárni, mert a felére csökkent a kereslet termékei iránt. A Panasonic a legnagyobb csehországi tévékészülékeket gyártó cég; mintegy 1300 alkalmazottja van. Az itt gyártott LCD televíziók 95 százalékát európai piacokon értékesítik — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkezett a Lumia 735 okostelefon

ked okt 7 , 2014
Már Magyarországon is kapható a Lumia 735 okostelefon. A kecses, keskeny, kompakt készülék kivételesen széles látószögű előlapi kamerát, integrált Microsoft szolgáltatásokat, valamint felhasználóbarát képkészítést és tartalommegosztást kínál a gyártó szerint. A képernyő majdnem 180 fokos betekintési szögének köszönhetően a felhasználók bárhol élvezhetik kedvenc műsoraikat, filmjeiket vagy videoklipjeiket a 4.7” méretű […]

Friss, ropogós