A pályaválasztók döntő többségénél a mezőgazdasági pálya népszerűbb, mint az informatika

fiatal-gazdakA pályaválasztás előtt álló fiatalok nyolcvan százaléka abban a térségben szeretne dolgozni, ahol él, ha lenne megfelelő munkalehetősége — derült ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) felméréséből.

A 800, 15-19 év közötti diák megkérdezésével készült felmérésből kiderült, a válaszadók több mint felének még nincs elképzelése arról, milyen szakmát választana, az informatikai, pénzügyi, gazdasági szféra mellett, hetven százalékuk jelölte meg a mezőgazdaságot, mint versenyképes iparágat. A fiatalok számára ugyanakkor elvárás a leendő munkájával szemben a rugalmas munkaidő, a változatos munkakör, a folyamatos fejlődési lehetőség és a legújabb technológiák megismerése és használata – írták.

A felmérés arra is kitért, hogy mire vágynának az oktatási rendszerben a diákok: 95 százalékuk azt jelölte meg, hogy gyakorlati tapasztalatot is szeretne szerezni középiskolás évei alatt. A MEGFOSZ közölte azt is, hogy a felmérés a Legyél te is mezőgépész program részeként idén ősszel készült. A szervezet kidolgozott egy tizenegy pontból álló képzési- és karrierprogramot, amelynek az egyik fő eleme, hogy a diákok a duális képzés keretében ne csak elméleti tudást szerezzenek, hanem akár egy-két évnyi gyakorlati időt is eltöltsenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobilt és laptopot zsákmányoltak az álrendőrök

csü nov 24 , 2016
Elfogott a rendőrség két férfit, akik – magukat rendőrnek kiadva – kiraboltak két idős férfit – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A két férfi magát rendőrnek kiadva még november 14-én reggel ment be a XIII. kerületi lakásba, az ott tartózkodó két idős férfit megfenyegették és megkötözték, majd átkutatták a lakást, és […]

És még ez is...