A nyertesek: Lauder Javne, Prohászka Ottokár, Kossuth Lajos

Bod Péter ÁkosA fővárosi Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola négytagú csapata nyerte a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! elnevezésű pénzügyi diákversenyt. Második lett a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium Budakesziről érkezett csapata, a harmadik helyen a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumot képviselő diákok végeztek. Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, a zsűri elnöke elmondta: a döntőbe került csapatok azt bizonyították, hogy ezt a generációt “nem lehet olyan könnyen félrevezetni”. Ők már nem fognak elkövetni olyan hibákat (például rossz hitel felvétele), mint a felmenőik.

A versenyen első három helyezett csapat diákjai és felkészítő tanáraik egynapos bécsi kiránduláson vehetnek részt az Erste Bank jóvoltából. A Pénziránytű Alapítvány egy-egy hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel a döntő első három helyezett csapatának, akiknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is értékes ajándékokat adott át. A rendezvényen elhangzott, hogy a Magyar Államkincstár jóvoltából húsz darab tízezer forintos ajándékutalványt adnak át a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak. A Fundamenta Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként ötvenezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az online ügyintézés előnyeire hívja fel a figyelmet az adóhatóság

vas máj 8 , 2022
Személyes megjelenés nélkül egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb a személyi jövedelemadó (szja) tervezetek átnézése, elfogadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A hivatal emlékeztetett: a gazdálkodó szervezeteknek és az egyéni vállalkozóknak kötelező az elektronikus út, de a magánszemélyek szabadon dönthetnek, hogy élnek-e a digitalizáció adta lehetőségekkel. […]
NAV

Friss, ropogós