A norvégok adatközpontja a legzöldebb

szerverA francia Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a Green Mountain AS-szel együttműködve létrehozta a világ „legzöldebb” adatközpontját a norvég Renessøy városában található egykori NATO lőszerraktár helyén. A hegy belsejében kialakított, 21 ezer négyzetméter alapterületű Green Mountain adatközpont számára száz százalékig alacsony energiaellátású szabadhűtési megoldást és megújuló vízenergiát biztosít a közeli fjord.

Norvégia a vízi energia legnagyobb európai felhasználója, villamos energiájának 98,5 százaléka vízi erőművekből származik. A francia vállalatcsoport és a Green Mountain AS egy olyan adatközponti hűtési rendszert tervezett, amelyben a közeli fjord hideg vize időjárástól függetlenül (N+1)+(N+1) redundanciával működik, és kizárólag zöld-energiafelhasználással, gravitációs úton kerül a létesítmény hűtési központjába. Az energiaellátást emellett több vízerőmű biztosítja. Az adatközpont nem csak energiahatékony, de megbízható is: a sok szempontból az Uptime Institute Tier IV követelményei szerint megépített, Tier III+ kialakítású, hálózati szolgáltatóktól független adatközpont magas szintű biztonsági követelménynek felel meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pálinkáspohár-készletet kaptak Taktaharkány hősei

pén okt 31 , 2014
Szemán Ákos Taktaharkány polgármestere 2014. október 27-én tárgyjutalmat és oklevelet adott át a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrs három kiváló munkatársának. Az önkormányzati hivatalban megtartott bennsőséges ünnepségen Baji Zsolt r. törzsőrmester, Vincze Béla r. főtörzszászlós, Petró Tamás r. zászlós vette át az elismeréseket a település vezetőjétől. A sikertörténet előzménye, hogy a […]

Friss, ropogós