A No More Ransom projekt már tízezer áldozatnak segített

www.nomoreransom.org weblap már elérhető 14 nyelven és összesen 39 ingyenes dekódoló eszközt tettek hozzáférhetővé. A projekt 2016 júliusában a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, McAfee és a Kaspersky Lab együttműködésével indult azzal a szándékkal, hogy a bűnügyi szervek és a magánszektor közösen lépjen fel a zsarolóvírusok ellen. Elindítása óta több tucat partner csatlakozott. A honlap legtöbb látogatója Oroszországból, Hollandiából, az Egyesült Államokból, Olaszországból valamint Németországból érkezett idáig.

Az Avast, a CERT Polska és az Eleven Paths – Telefonica’s Cyber Security Unit szintén csatlakoznak a programhoz, így hétre növekedett a partnerek száma, és így hétre növelve a partnerek számát valamint harminc új támogató partner, köztük például a magyar adatmentéssel foglalkozó Kürt Zrt.-vel., ezáltal már 76 támogató cég segíti a program működését. A rendvédelmi szervek új csatlakozói a következők: Ausztrália, Belgium, az INTERPOL, Izrael, Dél-Korea, Oroszország és Ukrajna hatóságai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alvó ismerősétől lopta el a mobiltelefonját

csü ápr 13 , 2017
A Nagyatádi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat egy berzencei lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a húszéves férfi 2017. április 1-jén 3 óra 30 perc körül Csurgón, a vasúti váróteremben alvó ismerőse zsebéből egy mobiltelefont lopott el. A feljelentés megtételét követően, 2017. április 10-én a […]