A nemzetközi helyzet fokozódik: csökkent a készpénzes finanszírozás népszerűsége

Csökkent a készpénzes finanszírozás népszerűsége, és újra nő a vállalkozások érdeklődése a tartós bérleti konstrukció iránt – derül ki a Rentasystem Kft. hatodszor elvégzett felméréséből.

A megkérdezett vállalatvezetők 63 százaléka úgy gondolja, hogy stagnálni fog 2020-ban it-beruházásuk, 36 százalékuk szeretne kisebb vagy jelentős fejlesztéseket. A korábbi évekhez hasonlóan főként munkaállomásra és szerverre (21 százalék), informatikai biztonságra (13 százalék), illetve mobileszközökre (12 százalék) költenek a cégvezetők. Tavaly a megkérdezettek hetven százaléka készpénzzel kívánta leginkább finanszírozni it-eszközeinek beszerzéseit, idén már csak a vállalatok 46 százaléka gondolja úgy, hogy ez a legjobb finanszírozási forma. Magyarországon továbbra is kevesebben gondolnak a tartós bérletre, mint a fejlettebb európai országokban. A cégvezetők negyven százalékának nincs teljes körű információja a tartós bérletről, 33 százalékuk egyáltalán nem tájékozott az informatikai tartós bérlet kapcsán, és a megkérdezetteknek csak 27 százaléka van tisztában a fontos tudnivalókkal.

A RentaSystem kft. 2018-ban két főt foglalkoztatott, forgalma 145,4 millió, üzemi eredménye 8,8 millió forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sok mindent megmagyaráz, hogy a Magyar Postánál 650 alkalmazás fut párhuzamosan

ked dec 17 , 2019
Az elektronikus kézbesítő rendszer bevezetése új korszakot jelent a postai szolgáltatások körében – hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Kiemelte, a postai elektronikus kézbesítési rendszer kiépítése az elmúlt évek legnagyobb magyarországi vállalati digitalizációs projektje, amely még így is csak a teljes levélforgalom húsz százalékát érinti. Az […]
Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter