A németek tervezik, a svédek szórják, az olaszok átlépik, a magyarok…

karacsonyAz Intel nemrégiben végzett felméréséből az derült ki (amit azért a legtöbben legalábbis már sejtettünk), hogy a legtöbb megkérdezett azt találja a legnehezebbnek a karácsonyi előkészületekben, hogy megtalálja a megfelelő ajándékot szeretteinek. Érdekes megállapítása a kutatásnak, hogy nagyon sokan szívesen látnának a fa alatt technológiai kütyüt vagy más eszközt. A karácsony hatalmas anyagi ráfordítással jár az ajándékozás és a vendégségek miatt, így nem meglepő hogy a felmérésben, a megkérdezettek 71 százalék mondta azt, hogy előre meghatározza mennyit fog költeni. Ez különösen a németekre jellemző, akiknek 86 százaléka előre megtervezi a karácsonyi ajándékokra szánt összeg keretét, míg a legkevésbé a svédek próbálják költekezésüket kordában tartani (42 százalék). Az összes megkérdezett harmada azonban mégis rendszeresen túllépi az előre eltervezett keretét. Ez a „könnyelműség” leginkább az olaszokra jellemző (41 százalék).

Nemek felosztásában az derült ki, hogy a férfiak hajlamosabbak nagyobb költségekbe verni magukat: harminc százalékuk 91 ezer forint fölött költ ajándékra, míg a nők csupán ötöde veri ekkora költségbe magát. A férfiak által vásárolt legdrágább ajándék átlagosan közel negyvenezer forinttal kerül többe, mint amennyit a nők áldoznak a legdrágább ajándékra. Továbbá az európai férfiak többsége (52 százalék) a legtöbb pénzt partnerére szánja, míg nők esetében a szeretet ilyenfajta kifejezése megoszlik partnerük (39 százalék) és gyermekeik (33 százalék) között.

Annak érdekében, hogy megtalálja a legjobb ár-érték arányt kínáló terméket, a többség (65 százalék) figyeli az akciókat és sokan (56 százalék) kupont illetve ajándékkártyát használnak fel spórolás gyanánt. Ebben különösen a britek járnak élen: összesen 82 százaléka keresi az akciókat és a leárazásokat. Nemeket tekintetében a nők majdnem háromnegyede figyeli az akciókat, míg a férfiaknak 58 százaléka tartja szem előtt, hogy a legjobb ár-érték arányú terméket találja meg. A Magyarok karácsonyi szokásairól nincs szó a kutatásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Irányítsd az otthonod a mobilodról

ked dec 2 , 2014
ShareTweetPinShareA napokban jelentette be a D-Link, hogy belép az okos otthonok piacára. A társaság közzétette, milyen eszközökkel segíti az okos otthonok kialakítását. A Home Smart Plug (DSP-W215) egy intelligens konnektor, mely nemcsak távolról vezérelhető, de rendelkezik beépített hőmérséklet-érzékelővel és túlmelegedés elleni védelemmel valamint képes az áramfogyasztás mérésére. Az intelligens konnektor […]

És még ez is...