A német biztonsági szervek szerint erősen javallt a Kaspersky használatának mellőzése

Kaspersky LabNémetország kiberbiztonsági hatósága (BSI) figyelmeztette a moszkvai székhelyű Kaspersky Lab által kifejlesztett vírusirtó szoftver felhasználóit, hogy az komoly kockázatot jelent: a szoftver hackertámadásra is felhasználható — írja a Reuters. A BSI szerint a Kaspersky Lab az orosz kormány ügynökei kényszeríthetik arra, hogy külföldön informatikai rendszereket törjenek fel, vagy ügynökök titokban, a felhasználók tudta nélkül használhatják technológiáját kibertámadások indítására. A BSI szerint a német vállalatok, valamint a kritikus infrastruktúrát kezelő kormányzati szervek különösen ki vannak téve a hackertámadás veszélyének.

A Kaspersky azt állítja, hogy magánvállalkozásként működő cég, amely nem áll kapcsolatban az orosz kormánnyal. Azt mondta, hogy a BSI figyelmeztetése politikai indíttatású volt, és hozzátette, hogy kapcsolatban áll a BSI-vel az ügy tisztázása érdekében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Dinók új fajtáját azonosították Délnyugat-Kínában

csü márc 17 , 2022
A korai jurakorban élő dinoszauruszok egy eddig nem ismert fajtájából származó példány maradványaira bukkantak kutatók a délnyugat-kínai Jünnan tartományban – számolt be a Hszinhua kínai állami hírügynökség. A mintegy 190 millió évvel ezelőttről fennmaradt maradványok a thyreophora, vagyis a páncélos dinoszauruszok alrendjébe tartozó példánytól származnak. A Jünnan Egyetem élettudományi tanszékének […]
Yuxisaurus kopchicki

És még ez is...