A nem engedélyezett tüntetések hirdetésének leállítására szólította fel a Google-t a Roszkomnadzor

orosz sarló és kalapácsFelszólította a Google-t az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), hogy állítsa le a tulajdonában lévő YouTube-on az Oroszországban törvényellenesnek minősített tömegmegmozdulások hirdetését.

A Roszkomnadzor figyelmeztette a Google-t, hogy az orosz belügyekbe való beavatkozásnak, valamint a demokratikus választások akadályozásának és az az ellenük irányuló ellenséges hatásgyakorlásnak fogja tekinteni, ha az amerikai informatikai óriásvállalat nem hozza meg az orosz hatóság által elvárt intézkedéseket a videomegosztójával kapcsolatban. A Roszkomnadzor közölte, hogy értesülése szerint YouTube-csatornával rendelkező szervezetek videomegosztótól beszerzett reklámeszközöket – például leküldéses (push) értesítéseket – használnak az egyebek között „a szövetségi és regionális jelentőségű választások meghiúsítását célzó”, nem engedélyezett gyűlésekről szóló információ terjesztetésére. Az orosz hatóság szerint olyan felhasználók is kaptak leküldéses értesítést, akik nem előfizetői az említett szervezetek YouTube-csatornáinak.

Andrej Klimov, az orosz parlamenti felsőház állami szuverenitás védelméért felelős ideiglenes bizottságának elnök az RBK című lap online kiadásának vasárnap kijelentette, hogy „külföldi erők” a YouTube segítségével törvénysértésre provokálták a szombaton Moszkvában hatósági engedéllyel megtartott, több tízezres tüntetés részvevőit. A szenátor szerint sokan kaptak kéretlen értesítéseket olyan forrásokból, amelyekre nem iratkoztak fel, ezek az üzenetek „uszító természetűek” voltak és az állami intézmények felé „irányították” az embereket és „törvényellenes cselekvésre szólítottak fel”. A politikus azt hangoztatta, hogy a moszkvai amerikai nagykövetség honlapja, az Amerika Hangja és több YouTube-csatorna terjesztette azt az információt, hogy az engedélyezett tüntetést követően „valószínűleg” nem engedélyezett is lesz. „A mi ellenzékünk vagy tőlük vette át ezt a forgatókönyvet, vagy fordítva, maga adta át ezeknek” – mondta Klimov.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Három embert megölt egy Facebook-közvetítés kedvéért száguldozó sofőr Romániában

ked aug 13 , 2019
ShareTweetPinShareŐrizetbe vették hétfőn Romániában azt a 39 éves gépkocsivezetőt, aki előző délután három ember halálával és másik három súlyos sérülésével végződött balesetet okozott egy Facebook-közvetítés kedvéért rendezett száguldozással. A Tulcea megyei férfi feltehetően a BMW típusú sportkocsi képességeivel akart hencegni a járműben ülő két ismerőse, illetve egyikük Facebook-követői előtt, ugyanis […]

És még ez is...