A Nébih nem fék, hanem motor lenne

Mesterséges intelligenciaA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz – közölte a Nébih.

Mint írták, a fórumban való közreműködéssel a Nébih a digitális agrár-ökoszisztéma egyik motorjává válhat. A hivatalnál már jelenleg is meglévő nagy mennyiségű információ pedig lehetővé teszi a hatékony részvételt a közös ágazati adattér létrehozásának megvalósításában. A közlemény szerint a mesterséges intelligencia (MI) sikerének alapköve a szakértők, illetve egyéb piaci, kormányzati szereplők megfelelően motivált, összehangolt működése, így a Mesterséges Intelligencia Koalíció által biztosított szakmai és konzultációs fórum kiváló lehetőséget teremt a szorosabb partneri kapcsolatok kialakításához. A koalícióhoz csatlakozással a Nébih eredményesen hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az EU legsikeresebb tagországaihoz sorolható nemzetté váljon az információ-technológia rohamos fejlődésének világában.

Az MI Koalíció közel 300 tagszervezetet, több mint ezer szakértőt tudhat tagjai között, akik hat munkacsoportban dolgoznak, a szervezet folyamatosan bővül. A koalíció elnöksége a tagszervezetek képviselői előtt fél évente plenáris ülésen értékeli a megelőző időszak eredményeit, illetve kijelöli a középtávú feladatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Végre valami jó, amiben a világ legjobbjai között vagyunk

vas febr 21 , 2021
A magyarországi szélessávú vezetékes internet a világ negyedik legjobb feltöltési sebességét produkálja egy friss nemzetközi felmérés szerint. Ebben a mutatóban lekörözünk jó néhány internetes nagyágyúnak számító országot is. Egy brit ár-összehasonlító portál nemrégiben 35 OECD ország vezetékes internet teljesítményét vizsgálta többféle szempontot is figyelembe véve. A comparethemarket szakértői elemezték az […]
Broadband

Friss, ropogós