A NAV harcban áll az illegális távszerencsejátékokkal

pokerA Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben 82 határozatot hozott illegális távszerencsejáték-szervezőkkel szemben – közölte a hivatal az MTI-vel. Egy napilap korábban azt írta, futószalagon gyártja a tiltó határozatokat az adóhatóság a Magyarországon illegálisnak számító online szerencsejátékok ellen: csak márciusban negyven döntésben rendelték el az érintett oldalak blokkolását. A gazdasági napilap szerint a ténylegesen blokkolt honlapok száma jelenleg csak 17, a kifogásolt oldalak többsége ugyanúgy működik, mint korábban.

Az adóhivatal az MTI megkeresésére közölte: a törvény szerint a tiltott szerencsejáték-szervezést megvalósító internetes oldalak blokkolását a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság hajtja végre. A NAV folyamatosan ellenőrzi a szerencsejátékok szervezését, és ha illegális távszerencsejáték-szervezést állapít meg, határozatot hoz az illegális oldal elleni eljárásról. 2014-ben a NAV 82 ilyen határozatot hozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így kellene adóznod, ha az interneten adol-veszel

ked ápr 7 , 2015
Egyre népszerűbb az interneten keresztül bonyolított használtcikk-kereskedelem, mind többen adnak-vesznek ingóságokat – például használt gyerekruhákat, elektronikai eszközöket, háztartási kisgépeket – a világhálón, ennek azonban adóvonzata is lehet – hívja fel a figyelmet az adóhivatal. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint, ha a magánszemély ingóságait nem gazdasági tevékenység keretében értékesíti, […]
forint

Friss, ropogós