A mobil távközlési piaci forgalom növekedését várja az idén Németországban a Bitkom

Három százalékkal 34 milliárd euróra nő az idén Németországban az okostelefonok, mobil alkalmazások és mobil távközlési szolgáltatások forgalmazásából származó piaci bevétel az ágazati szakmai képviseleti szervezet, a Bitkom e.V. prognózisa szerint. A forgalom oroszlánrészét, 20,3 milliárd eurót az adatforgalmazás és a telefonbeszélgetés szolgáltatások termelik majd ki, három százalékkal többet a 2018-asnál. A mobil távközlési hálózatok 2,0 milliárd euró bevételre tesznek majd szert. A Bitkom becslése szerint a mobil adatforgalom az idén 2,95 milliárd gigabyte-ra emelkedik Németországban a 2018-as 2,10 milliárdról. Tavaly 51 százalékkal emelkedett a forgalom az előző évi 1,39 milliárd gigabyte-ról.

Ellentétben a csökkenő világpiaci trenddel, Németországban az okostelefonok forgalma az idén 0,5 százalékkal 22,9 millióra, az értékesítésükből származó bevétel pedig három százalékkal nő majd 10,4 milliárd euróra. Németországban a 14 év feletti lakosoknak 81 százaléka rendelkezik már okostelefonnal, összesen 57 millióan. Közülük is minden második (52 százalék) azonnal a legújabb modellre vált, amint az megjelenik. Egy évnél nem idősebb készülékkel így 61 százalékuk rendelkezik, egy és két év közötti korúval pedig 25 százalékuk. Két évnél idősebb készüléke csak a felhasználók 12 százalékának van. A Németországban értékesített okostelefonok nagyobbik hányada 5,5 hüvelyk vagy annál nagyobb képernyő átmérőjű „phablet” készülék. Az ilyen nagyméretű okostelefon készülékek értékesítése tavaly lépte túl első alkalommal a kisebb méretűekét.

A Németországban értékesített okostelefonok ára folyamatosan emelkedik, az idén a 2018-as 444 euróról 453 euróra. Az átlagár emelkedése a prémium kategóriás okostelefonok, valamint kiemelkedő minőségű kamerával rendelkező készülékek iránti kereslet növekedésének tulajdonítható. A legnagyobb mértékben, öt százalékkal a mobil alkalmazások forgalmának bevétele növekszik majd 1,6 milliárd euróra az idén Németországban a Bitkom prognózisa szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ide fejlődik a felhőtechnológia IX.

pén febr 22 , 2019
ShareTweetPinShareAz Oracle megvizsgálta a felhőtechnológia jövőbeni lehetőségeit, s tíz pontba foglalták össze a várható fejlesztéseket. 9) A biztonsági incidensek száma 100-szorosára növekszik Az Oracle and KPMG Cloud Threat Report, 2018 felmérése szerint tízből négy vállalat számára kifejezetten nagy kihívást jelent a kiberbiztonsági incidensek napi szintű észlelése és kezelése. Az incidensek […]
felhő

És még ez is...