A Microsoft segít az olvasás- és íráskészség fejlesztésében

studentA Microsoft Magyarország legfrissebb közleménye szerint a társaságnál hisznek abban, hogy a magyar gazdaság versenyképessége azon múlik, mennyire versenyképes a magyar diákok tudása. Ez pedig elképzelhetetlen megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül. Ezért támogatja a diákokat abban, hogy minél többre legyenek képesek, ezért kitörő örömmel jelentették be két új, különleges oktatási eszközüket, a Minecraft: Oktatási Kiadását és a OneNote-hoz készült taneszközöket.

Mint írják, már több mint negyven ország többezer osztályterme sikerrel használja a Minecraftot, és a most érkező Minecraft: Oktatási Kiadás abban segít, hogy a kezdeti sikerélmények tovább fokozódjanak. Az elkövetkező hónapokban egy oktatói tanácsadó testület, majd a nyáron egy világszerte elérhető ingyenes változat tökéletesíti az új tanévre a Minecraft Oktatási Kiadását. A OneNote-hoz készült taneszközök ingyenes bővítményként érhetőek el a OneNote-hoz, amellyekkel mindenki fejlesztheti olvasás- és íráskészségét a legtehetségesebbektől kezdve a tanulási nehézségekkel küzdő vagy sajátos tanulási képességekkel rendelkező tanulókig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hatalmas lehetőség a digitális egységes piac

sze jan 20 , 2016
Nagy többséggel megszavazta az unió digitális belső piaci stratégiáját az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése – tájékoztatott közleményében az uniós parlament kedden. Hozzátették: a digitális egységes piac hatalmas lehetőséget kínál az uniós vállalatok bővüléséhez, az uniós munkaerőpiac helyreállításához. Az európai digitális stratégia 16 újonnan kidolgozandó végrehajtási kezdeményezést tartalmaz az információkhoz […]
Európai Parlament

Friss, ropogós