A Microsoft az 5G-t „felhősíti”

felhőA Microsoft bemutatta az Azure for Operators új változatát, az Azure Operator Distributed Services-t, ami egy újgenerációs hibrid felhő platform. Ez nagyobb automatizációt, rugalmasságot és skálázhatóságot, a döntési folyamatban és a működtetésben is felhasználható óriási adatmennyiséget, és az 5G hálózaton értékesíthető szolgáltatásokat kínál a mobilszolgáltatóknak.

Az új szolgáltatás a 2020 szeptemberében elindított Azure for Operators szolgáltatás alapjaira épül. Ez a rendszer üzemeltetőknek és vállalkozásoknak segít hatékonyabbá tenni a hálózataik kiépítését és működtetését, felgyorsítani a termékeik piacra juttatását az 5G hálózaton keresztül, illetve jobban kihasználni az 5G-befektetéseket a termékeik újrapozícionálására az értékláncokon belül. Az Azure for Operators az Ipar 4.0-ra épülő gazdaság fontos szereplőivé avatja az azt alkalmazó operátorokat és vállalatokat, az 5G-ben rejlő üzleti potenciál jobb kiaknázását kínálva a felhő és a periférikus eszközök jobb összehangolása és a hálózat modernizációja révén.

A most bemutatott Azure Operator Distributed Services egy újgenerációs hibrid felhő platform, amely az Azure legjobb funkcióit egyesíti magában: többek között, a legjobb iparági kiberbiztonsági szolgáltatásokat, monitoring és analitikai képességeket, mesterséges intelligenciát és gépi tanulást. Lehetővé teszi, hogy az operátorok az összes munkafolyamataikat egyetlen, szolgáltató-szintű hibrid platformon futtathassák. Az új szolgáltatás az AT&T Network Clould 2.7-es szoftver technológiájára épül, amelyet a Microsoft tavaly júniusban vásárolt meg. A Microsoft az utóbbi években széleskörű együttműködéseket épített ki a telekommunikációs szektorban, amely kiterjed az AT&T, Nokia, T-Mobile, Vodafone, Etisalat, BT, Amdocs, Lumen, Telstra, NTT, és Singtel mobilszolgáltatókra. Partnereinek a Microsoft megbízható és biztonságos platformot kínál a hálózataik optimalizálására, személyre szabott szolgáltatások kifejlesztésére, a szolgáltatásaik megújítására, a működési hatékonyság növelésére.

„Sok évbe telt, amíg sikerült lefektetni az 5G bevezetéséhez és a hálózatok felhősítéséhez szükséges alapokat, ám mostanra elképesztő lehetőségek bontakoztak ki egyéni felhasználók és szervezetek előtt arra, hogy a technológia révén tegyék hatékonyabbá a munkafolyamataikat és a kommunikációjukat. Az 5G, a kiterjesztett/virtuális valóság, a mesterséges intelligencia (AI), IoT és Edge-computing az egész világon és minden iparágban lehetővé teszi a digitális átalakulás felgyorsítását. Mindez arra ösztönzi az operátorokat is, hogy gyorsítsák fel a hálózataik átalakítását, és minél előbb jövedelmezővé tegyék az 5G és EDGE technológiába eszközölt befektetéseiket.” – véli Jason Zander, a Microsoft stratégiai küldetésekért és technológiai átalakulásért felelős alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Erősen kezdte az évet Kulcs-Soft

csü márc 17 , 2022
A Kulcs-Soft Nyrt. 2022. üzleti év első két hónapjában is növelte értékesítési volumenét. Az előző év azonos időszakához képest a teljes növekedés mértéke hét százalék. A legnagyobb emelkedést a felhő alapú szolgáltatások (57 százalék), az oktatási tevékenységek (53 százalék) és a megújuló éves terméktámogatási állomány (11 százalék) területeken érte el […]
Kulcs-Soft

Friss, ropogós