A megfelelő elektromos autó töltő kiválasztása otthonra

eautotoltokabel.huA villanyautók térnyerése egyre nagyobb ütemben zajlik mind Magyarországon, mind globális szinten. A legnagyobb gyártók is egyértelműen erre a területre helyezik a hangsúlyt, a fejlesztéseket. Ez számtalan más változást hoz magával, amelyek közül az egyik legelőnyösebb, hogy akár otthon is tudjuk tölteni a villanyautó akkumulátorát.

A technológia folyamatosan fejlődik

Ahogy az elektromos autókból érkeznek az újabbnál újabb modellek, úgy a hozzá tartozó kiegészítők is megállás nélkül fejlődnek. A leglátványosabb a töltők fejlesztése, amik kapcsán már számtalan okosmegoldással találkozhatunk. Ma már egyszerűen megoldhatjuk egy ilyen eszköz otthoni telepítését is. Azonban ne feledjük, hogy a műveletet csak hitelesített szakember végezheti el. Az eautotoltokabel.hu töltőtelepítés szolgáltatása teljes körű segítséget nyújt, ahol még a megfelelő eszköz kiválasztásában is támogatnak.

Az elektromos autó töltésére használhatjuk a nyilvános töltőállomásokat is, azonban nem feltétlenül előnyös csak ezekre hagyatkozni. A gyorstöltők, villámtöltők folyamatos használata során az akkumulátor nagy terhelésnek van kitéve. Ez idővel csökkentheti a teljesítményét, a kapacitását, amit a gyakorlatban úgy fogunk észrevenni, hogy egyre kevesebb kilométert tudunk majd megtenni egyetlen töltéssel. Továbbá az is kellemetlen tud lenni, hogy a népszerűbb töltőállomások szinte állandóan foglaltak. A legtöbb idő általában a várakozással megy el. Egy otthoni töltő telepítésével megúszhatjuk a sorban állást, konkrétan akkor töltjük az akkumulátort, amikor csak akarjuk. Ráadásul az egész műveletet az igényeinkre szabhatjuk.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy az otthoni töltővel történő töltés általában olcsóbb, mint egy villám- vagy gyorstöltő használata. A saját eszköz telepítése egy olyan befektetés, ami viszonylag rövid időn belül megtérül.

AC vagy DC töltő legyen?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, ami a vásárlás előtt elhangzik. A járművet tölthetjük váltakozó árammal (AC) vagy egyenárammal (DC). A háztartásokban leginkább az AC töltők a jellemzőbbek. Fontos kiemelni, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem használhatunk DC töltőt otthon, de nem éppen praktikusak és túlságosan költségesek, valószínűleg nincs is szükségünk ekkora teljesítményre.

Az AC töltők egyszerűbb kialakítással rendelkeznek. Nincs bennük átalakító, ami a hagyományos otthoni hálózatokból nyert váltakozó áramot alakítja egyenárammá. Ha AC töltőt használunk, akkor a járműben található AC/DC átalakító végzi el ezt a munkát.

Okosmegoldásokból sincs hiány

A modern elektromos autó töltők rengeteg plusz funkciót tartalmaznak, ami például a gyári eszközökben nincs benne. Az egész töltési folyamatot időzíteni tudjuk. Meg lehet határozni, hogy mennyi energiát használjanak fel a művelet során. Értesítést küldenek az okostelefonunkra, ha végeztek a töltéssel és más extra funkciókat is kínálnak.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új gamer monitort dobott a piacra az AGON by AOC

vas jún 23 , 2024
Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor és it-kiegészítő márkája – kitörő örömmel jelentette be az AOC GAMING C27G2Z3/BK modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort. A gamerek számára tervezett C27G2Z3/BK 280 Hz-es képfrissítési sebességgel, akár 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT […]
AOC GAMING C27G2Z3-BK monitor

És még ez is...