A MÁK informatikai rendszerét 30 milliárd forintból fejlesztik

Három nagy projekt keretében harmincmilliárd forint forrásból fejleszti informatikai rendszerét a Magyar Államkincstár (MÁK) a következő három évben – mondta Mészáros József, a szervezet  elnöke. Kiemelte: a fejlesztés a társadalombiztosítások területét, a kincstár számlavezetését, illetve a költségvetés és az államháztartás pénzügyi informatikai rendszerét érinti. A projektek eredményeként a MÁK-nál az ügyfelek nagyságrendekkel jobb szolgáltatásban részesülnek majd – hangsúlyozta Mészáros. Megjegyezte: a három nagy projektet a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív program forrásaiból finanszírozzák. A MÁK elnöke elmondta, a családtámogatásokat és a nyugdíjrendszert érintő korszerűsítés pénzügyi kerete nagyjából 12 milliárd forint.

Antal Renáta, az államkincstár uniós projektigazgatója ismertette: a digitalizálandó dokumentumok lapjainak száma mintegy százmillió. A családtámogatási iratok digitalizálása befejeződött, a nyugdíj iratok digitalizálása zajlik – tette hozzá. Elmondta, az elbírálási folyamatok fejlesztését is tervezik, minek eredményeképpen rövidül és hatékonyabbá válik az ügyintézés, előtérbe kerül az elektronikus ügyintézés. A fejlesztés az állampolgárok széles körét közvetlenül érinti, kezdve az aktív korúaktól, a családokon át, egészen a nyugdíjbiztosítási vagy családtámogatási ellátásban részesülő személyekig – vélekedett a projektigazgató. A korszerűsítés hozzájárul az államigazgatás olcsóbb és hatékonyabb működéséhez, valamint várhatóan növeli az elégedettséget az állami szolgáltatásokkal kapcsolatban – összegezte Antal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tíz év alatt tízszeresére nőtt a magyar e-kiskereskedelem

sze jún 6 , 2018
A magyar online kiskereskedelem nettó forgalma tavaly 545 milliárd forint volt, először lépte át az 500 milliárd forintos lélektani határt. Tíz évvel korábban még csak ennek tizede, 46 milliárd forint volt a forgalom – közölte az eNET. Tavaly 27 százalékkal bővült az interneten keresztüli értékesítés az előző évhez képest, és […]
e-kereskedelem, kosár, kiskereskedelem