A magyarországi 4G mobilhálózatok az európai top 3-ban

A Magyarországon működő 4G hálózatok sebessége kiemelkedő, a harmadik legjobb Európában, és lefedettségben is a top 3-ban van – derült ki az OpenSignal 88 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből.

Az OpenSignal februári globális beszámolója szerint az átlagos letöltési sebesség alapján a magyar 4G hálózatok világszinten is a legjobb öt között vannak. A független szervezet most először fókuszált Európán belül a 4G szolgáltatások minőségére. Mérési eredményei alapján 36 európai ország közül a magyarországi 4G hálózatok bizonyultak a harmadik leggyorsabbnak másodpercenként 39,2 megabit (Mbps) letöltési sebességgel, míg az első helyet Hollandia (42,1 Mbps), a másodikat pedig Norvégia (41,2 Mbps) szerezte meg. A tájékoztatás szerint sokkal rosszabbul szerepeltek a méréseken például a német, a brit és az ír 4G-hálózatok, amelyek egyikén sem sikerült elérni a 25 Mbps-es letöltési átlagsebességet. Ennek egyik oka az OpenSignal szerint az, hogy ezen országok többsége fejlett 3G szolgáltatásokat épített ki a korábbi években, ezért lassabban bővítik 4G-s szolgáltatásaikat.

Ezzel szemben kiemelkedően teljesítettek a közép-kelet-európai és balti országok: Magyarországon, Litvániában és Csehországban a tesztek 87 százaléka során 4G hálózatokhoz csatlakoztak a készülékek. A 4G szolgáltatások hozzáférhetőségét illetően Magyarország ugyancsak a harmadik legjobb helyen áll Európában – derül ki az OpenSignal bejegyzéséből. A szervezet mérési statisztikái szerint a világ egyéb régióban megállt a 4G szolgáltatások adatátviteli sebességének gyorsulása, míg Európában ez továbbra is javul. Ha fejlődés üteme nem változik, a régió a legfejlettebbnek számító kelet-ázsiai piacot is beérheti – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Átlagosan 18 700 forintot szánunk a kínai okostelefonunk javítására

vas márc 4 , 2018
“Kínai telefonokra specializálódott szakszervizként elég pontos képünk van arról, hogy mely gyártók a legkedveltebbek Magyarországon. Tavaly 49 különböző gyártó telefonja fordult meg a szervizben, ám a javítások nyolcvan százalékát tíz gyártó készülékei tették ki” — közölte a [-]míniszos.hu-val Csernai Kata, a kínai okostelefonok javítására specializálódott szerviz, a kinaitelefonjavitas.hu ügyvezetője. Mint […]
okostelefon