A magyarok többsége még nem nyitott a digitális bankolásra

bankautomataA rendszeresen bankoló magyarok 45 százaléka nyitott a digitális megoldásokra – mutatta ki az IFUA Horváth & Partners és a TÁRKI reprezentatív felmérése. Elsősorban fiatalok és középkorúak tartják csábítónak az újfajta módszereket. Vannak köztük széles banki termékportfólióval rendelkezők és pénzügyeiket konzervatív módon – például lehetőleg hitelfelvétel nélkül – intézők is. Sokuk nem is tudna eljutni egy bankfiókba, mert napközben dolgozik. A kevésbé nyitottak egy jelentős csoportja – az aktív bankolók közel negyede – sem utasítja el teljesen a digitális megoldásokat, de segítséget szeretne kapni azok használatához.

A különböző lehetőségek közül az online hiteligénylés a legvonzóbb: az aktív bankolók közel harminc százaléka gondolja úgy, hogy ezt választaná a kérelem személyes benyújtása helyett. Az online videós ügyintézés közel egynegyedük számára jelent alternatívát a bankfiókkal szemben, és hasonló arányban nyilatkoztak így a chates tájékoztatásról is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Strasbourg: nem jogsértő a munkahelyi levelezés megfigyelése

sze jan 13 , 2016
Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) egy román panaszos ügyében hozott ítélete szerint nem jogsértő, ha a munkáltató megfigyeli egy alkalmazott munkahelyi levelezését — közölte az EJEB keddi döntését ismertető Hotnews.ro román hírportál. Romániát egy bukaresti mérnök, Bogdan Barbulescu panaszolta be Strasbourgban, miután a román bíróságok elutasították korábbi munkáltatója ellen […]

És még ez is...