A Magyar Telekomnál is csökkent a karácsonyi üzenetküldés

smsxA tavalyi és az idei ünnepi időszak adatai alátámasztják, hogy a tendencia folytatódik: az okos készülékek rohamos terjedésével párhuzamosan egyre többen használják ki a mobilinternetezés nyújtotta kényelmet, a kommunikációs szokások átalakulása megállíthatatlan. Idén az ünnepek alatt már feltételezhetően a mobilnet kapott nagyobb szerepet, míg az ünnepek alatt küldött sms-ek száma tovább csökkent.

Idén a három karácsonyi ünnepnapon (december 24., 25. és 26.) a Magyar Telekom ügyfelei összesen több mint nyolc és fél millió sms-t és mms-t küldtek. December 24-én egy átlagos naphoz képest majdnem háromszoros a forgalomnövekedés, ugyanakkor a tavalyi évhez viszonyítva az ünnepi SMS- és MMS-forgalom mintegy tíz százalékkal csökkent. Nagyobb időtávot tekintve a tendencia évről-évre enyhén mérséklődő visszaesést mutat: már 2013-ban is 13 százalékkal kevesebb üzenetet küldtek az előző évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ennyit veszthetsz, ha feltörik valamelyik online fiókodat

pén jan 2 , 2015
A Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint az elmúlt év során a válaszadó felhasználók közel fele szembesült idén azzal, hogy feltörték valamilyen – e-mailes, közösségi oldalnál lévő vagy bármilyen – online fiókját, erről a válaszadók 14 százaléka számolt be. Amellett, hogy a feltört fiókokat spam és rosszindulatú […]
dollár

És még ez is...