A Magyar Telekom szolgáltatásai fejlesztésével IS támogatja a menekülteket

Magyar TelekomA Magyar Telekom a szolgáltatásai fejlesztésével is segíti az Ukrajnából Magyarországra érkező menekülteket, a segélyszervezeteket és az önkénteseket – közölte a vállalat.

Az elmúlt napokban ellenőrizték a teljes hálózati infrastruktúrát az ukrán határ mentén, a nagyobb forgalom kiszolgálása érdekében bővítették a kapacitásukat, és akkumulátorokat is cseréltek, hogy ne szűnjön meg a szolgáltatás áramkimaradáskor. Megerősítették a hálózatot a határátkelőknél, Fehérgyarmaton és Mándokon a menekültek számára ingyenes wifi-pontokat létesítettek, Budapesten pedig a Nyugati és a Keleti pályaudvaron erősítik a wifi-szolgáltatást. A közlemény emlékeztet arra, hogy február 1. óta a Magyar Telekom ügyfelei az ukrajnai partnerhálózatokon forgalmazott mobil roaming díjait, beleértve az alapdíjas sms-eket, a hang- és mobilinternet-forgalmat, továbbá a Magyarországról kezdeményezett, mobil és vezetékes ukrán hálózatba irányuló nemzetközi hívások, sms-ek díját teljes mértékben, összeghatár nélkül jóváírja. A kedvezmény visszavonásig érvényes.

A Mobildonor program keretében feltöltős (prepaid) kártyákat, 4100 mobiltelefont, 900 okoseszközt küldenek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezethez. Várják az ügyfeleiktől is a használt, de még működő telefonok felajánlását is, hogy a készülékeket felújítás után kártyával ellátva a rászorulóknak adhassák. Az ukrán határ közelében található üzleteiket felkészítették a nagyobb forgalomra, munkatársaik segítenek a Telekom-applikáció használatában, valamint ukrán nyelvű tájékoztatókat készítenek. A cég anyagi segítséget is felajánlott. Dolgozóik a Telekom Vivicittá futóversenyre szóló nevezési díjukat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek küldik, adományukat a vállalatcsoport ötmillió forinttal egészíti ki. A munkatársak segítséget is kérhetnek a Magyar Telekomtól, ha valamilyen formában érinti őket a kialakult helyzet – olvasható a közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orosz agresszió: lekapcsolták az Eho Moszkvi rádiót és a Dozsgy online televíziót

szo márc 5 , 2022
Korlátozta a független orosz Eho Moszkvi rádióállomás és az ellenzéki Dozsgy online televízió adásának foghatóságát az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet. A Roszkomnadzor szerint a két tömegtájékoztatási eszköz rendszeresen és célzottan közölt hamis információkat Oroszország ukrajnai „különleges hadműveletéről”. A hatóság a főügyészség követelésére döntött az Eho Moszkvi és a Dozsgy […]
Alekszej Venegyiktov

És még ez is...