A Magyar Telekom optikai hálózatot vásárol

optikai hálózatA Magyar Telekom lehívta a Cecoin Kft. üzletrészére vonatkozó vételi opcióját, mely lehetőséget biztosít számára a 110 ezer lefedési pontot elérő optikai hálózat 6,95 milliárd forintos vételáron történő megszerzésére – közölte a vállalat. A Magyar Telekom 2014-ben megállapodást kötött egy optikai hálózat építésére, valamint 2015-ben a Cecoin Kft.-vel annak 12 évre szóló lízingbe vételére. Ezen a 110 ezer hozzáférési pontot lefedő hálózaton a társaság jelenleg 38 ezer ügyfelét szolgálja ki. A tranzakció lezárásához hatósági bejelentés és annak hatósági tudomásulvétele szükséges – közölték.

extraprofit

A Magyar Telekom konszolidált éves árbevétele 700,1 milliárd forint volt 2021-ben, négy százalékkal több, mint 2020-ban, adózott eredménye 35,7 százalékkal, 62,8 milliárd forintra nőtt. A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény 241 milliárd forintot (lásd extraprofi!) tett ki tavaly, ami 6,6 százalékkal haladta meg az előző évi eredményt. A társaság alkalmazottainak száma 6786 volt az elmúlt üzleti év végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Médiatanács: sajnos egy apró pontocskával lemaradt a Klubrádió...

vas jún 19 , 2022
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Budapest 92,9 MHz frekvenciára benyújtott pályázatokról a június 14-ei ülésén határozott. A frekvencián jelenleg a Spirit FM műsora hallható, ideiglenes jogosultsággal, amely július 26-án jár le. A pályázati kiírásra két pályázó jelentkezett: a Kontakt Rádiót, majd a Spirit FM-et korábban működtető Közösségi […]
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke

Friss, ropogós