A Magyar Telekom fejlesztene az osztalékfizetés helyett

SzaboJanosÉves nyereségét fejlesztési beruházásokra forgatja vissza, ezért az idén már a második éve nem fizet osztalékot a Magyar Telekom — jelentette ki Szabó János, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese. Mint elmondta a menedzsment úgy látja, hogy a társaság az idei évre sem lesz képes osztalékot fizetni a tulajdonosok részére. Ha az igazgatóság és a közgyűlés is elfogadja a javaslatot, az idei már a második lesz a cég történetében, amikor nem fizet osztalékot.

Az adóterhek pusztán pénzügyi vonzatairól és a szektornak tulajdonított extraprofitról szólva a vezérigazgató-helyettes rámutatott, hogy miközben a Magyar Telekom adózás utáni eredménye a magyar számviteli szabvány szerint tavaly 32 milliárd forint volt, a cég csak távközlési adó címén 31,3 milliárd forintot, összesen pedig 140 milliárd forint adót fizetett be a költségvetésbe. Emellett eredménye terhére 60 milliárd forint beruházást is megvalósított tavaly Magyarországon, illetve 34 milliárd forint értékben vásárolt frekvenciát. Megjegyezte, hogy a tulajdonosok pedig tavaly emiatt nem jutottak osztalékhoz — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Átfogó és biztonságos fájlkezelést ígér a Novell

hét nov 10 , 2014
Új erőforrás-kezelési és riportkészítési képességekkel bővült a Novell portfóliója, amely teljes körű, hatékony és biztonságos fájlkezelést tesz lehetővé. A társaság ugyanis bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Storage Manager 4.0 és a Novell File Reporter 2.5. A megoldások a Novell Filr mobil fájlmegosztó eszközzel kiegészülve átfogó és biztonságos, személyazonosság-alapú fájlkezelést […]

Friss, ropogós