A Magyar Telekom a tavalyihoz hasonló árbevételt vár idén

A tavalyihoz hasonló, 600 milliárd forintos árbevétel szinten tartására vagy kismértékű emelkedésére számít a Magyar Telekom Nyrt. az idén – mondta a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese. Szabó János hozzátette: az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye 2018-ban 190 milliárd forint lehet, a menedzsment előrejelzése szerint a részvényenkénti 25 forintos osztalékszint tartható lesz ebben az évben is a jelenlegi és várható működési és szabályozási környezetben. A beruházások Magyarországon és Macedóniában is a hálózatok fejlesztéséről szólnak majd, erre kilencvenmilliárd forintot terveznek költeni az idén – mondta.

Christopher Mattheisen vezérigazgató közlése szerint a feltöltőkártyák éves kötelező adategyeztetése ellenére az előrefizetéses szegmens bevételeinek 95 százalékát, az ügyfeleknek pedig a nyolcvan százalékát megtartották. Szabó kiemelte: a hűségidőre vonatkozó szabályok bevezetése ellenére nőtt a hűségszerződések száma az utolsó negyedévben, az ügyfeleik hetven százaléka továbbra is 24 hónapos szerződéssel vásárolt új készüléket. Minimális az, aki nem köt hűségszerződést – jelezte. A roamingdíjak csökkentése növelte az adatforgalmat. A vezérigazgató-helyettes beszámolt arról is, hogy a mobilpiacon megtartották a meghatározó pozíciót Magyarországon, és a TV piacon is növelték a részesedésüket. Az ügyfelek 88 százaléka a legnagyobb TV előfizetési csomagot vette igénybe – közölte. A T-Systems rekordévet zárt, 16 százalékos piaci részesedése lesz az előzetes adatok alapján – mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új táblagépet mutatott be a Huawei

hét febr 26 , 2018
A Huawei bemutatta legújabb táblagépét, a MediaPad M5-öt. A gyártó 2K kijelzővel és ívelt, 2,5D üveggel szerelte fel táblagépét, amely két méretben, – 8,4 és 10,8 hüvelyk – idén tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba. A MediaPad M5 kisebbik verziója kettő, míg a nagyobbik négy, 3D hanghatású, sztereó hangszórót kapott. A tízhüvelykes […]

Friss, ropogós