A magyar startupok 80 százaléka optimista

startupA magyar startupok nyolcvan százaléka hisz saját nemzetközi sikereiben – állítja a Startup Hungary.

A tájékoztatás szerint a magyar startupok nyolcvan százaléka nemzetközi sikereket jósol a cégének, és csak tízből egy gondolja úgy, hogy esélyes a bukás. A kutatásból kiderült az is, hogy az átlagos magyar startup-alapító harminc év feletti, diplomás férfi, legtöbbjük korábban külföldön folytatott tanulmányokat, vagy szerzett munkatapasztalatot. A jelentés rámutatott arra, a globális sikerek iránti vágynak némileg ellentmond, hogy a startupok 72 százaléka szeretne ugyan új piacok felé nyitni, ám legtöbben a közép- és kelet-európai régiót szemelték ki maguknak, de harminc százalékuk az Amerikai Egyesült Államokban folytatná. A helyben maradás oka elsősorban az, hogy helyi viszonyok között kívánják tesztelni terméküket. Pedig az eddigi magyar startup sikerek elengedhetetlen összetevője az volt, hogy a vállalkozások alapítói eleve nagy nemzetközi piacokra fókuszáltak – írják a közleményben.

A közleményben ismertetik, hogy a legtöbb magyar startup a szoftver szolgáltatásként (SaaS) területén működik, vagyis szoftverszolgáltatást nyújt b2b ügyfeleknek, illetve deep tech-ben – AI, Big Data, Fintech, Medtech – is erősek. A válaszadók a legnagyobb kihívásnak az értékesítést, az ügyfélszerzést és szakemberhiányt határozták meg. A Covid-válság ugyanakkor nem rengette meg a szektort, harmaduk nyilatkozott úgy, hogy negatív hatással volt rájuk a pandémia, és 11 százalék kényszerült üzleti modelljének változtatására. A kutatás szerint az induló vállalkozások 75 százaléka helyi kockázati befektetőtől von be tőkét, ezek nyolcvan százaléka pedig állami hátterű alappal állapodott meg. Nagyvállalatokkal is szívesen üzletelnek a startupok, 44 százalékuknak van stratégiai megállapodása ilyen cégekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tállai: egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

hét ápr 12 , 2021
ShareTweetPinShareAz elektronikus fizetés elterjedését számos intézkedés segíti, többek között a tavaly márciusban debütált azonnali fizetési szisztéma, a másfél millió forint feletti készpénzfizetési korlátozás, valamint az, hogy idéntől, ahol van online pénztárgép, ott elektronikusan is lehet fizetni – mondta Tállai András. Az elektronikus fizetési lehetőségek bővülése, az érintésmentes fizetés értékhatár felemelése, […]
Tállai András

És még ez is...