A Magyar Posta nyerte a frekvencia árverést

frekvenciaA Magyar Posta Zrt. – Magyar Villamosművek Zrt. – MFB Invest Zrt. konzorciuma nyerte a 900 megahertzes frekvenciasáv öt megahertz szélességű egybefüggő “A”-blokk árverését, s így ez a konzorcium lesz a negyedik mobilszolgáltató a magyar piacon. Az árverésen további blokkokat is értékesítettek, ezeket a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. nyerte. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közleménye szerint a nyertesek összesen 43 milliárd 875 millió 590 ezer forint plusz áfa összeget ajánlottak.

Kollár Péter főigazgató-helyettes elmondta, az egybefüggő blokkért tudatosan nem kértek magasabb árat, mert helyzetbe akarták hozni az új szereplőt. A Posta vezette konzorcium a blokkokért nettó tízmilliárd forintot fizetett, míg a Magyar Telekom az általa megnyert két blokkért 10 milliárd 923 millió 480 ezer forintot. A Vodafone szintén két blokkért nettó 15 milliárd 666 millió 840 ezer forintot ajánlott, míg a Telenor a két blokkért 7 milliárd 285 millió 270 ezer forintot fizetett – írja az MTI.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ukrajnában is rájár a rúd a fájlcserélő portálokra

ked jan 31 , 2012
Az infostore.ua fájlcserélő bezárása után újabb portált zártak be az ukrán hatóságok – értesült a minuszos.hu. A legnagyobb ukrán fájlcserélőt, az ex.ua-t az Adobe, a Microsoft, és magyar GraphiSoft feljelentése alapján zárták be. A rendőrség száz szervert, és azokon található hatszáz terabájtnyi adatot foglalt le. A szerzői jogok megsértése az […]
torrent

Friss, ropogós