A Magyar Posta leépít 300 munkavállalót

Simon Csilla, a Magyar Posta ideiglenes vezérigazgatójaA Magyar Posta az irányítási és a szolgáltatási területeken dolgozó háromszáz munkavállalóját érintő csoportos létszámleépítést jelentett be.

A vállalat több, jelentős átalakítási projektet hajt végre a logisztika, a kézbesítés, a levél- és csomagfelvétel, valamint a levélfeldolgozás területén, amellyel az irányítás-szolgáltatásban javítja a működés hatékonyságát. Ennek eredményeként a társaság a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csoportos létszámleépítést jelentett be, amely összesen mintegy háromszáz munkavállalót érint. A közleményben kiemelték, hogy ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti. A létszámcsökkentést törvényes keretek között, valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartásával hajtja végre. A társaság vezetése az üzemi tanáccsal tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy külön megállapodás szabályozza az intézkedésben érintett munkavállalók munkaviszony-megszüntetésének feltételeit.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Híres középkori svájci lovag kézjegyére bukkantak Jeruzsálemben

hét okt 31 , 2022
A Svájcban nemzeti hősként tisztelt középkori lovag, Adrian von Bubenberg kőbe vésett kézjegyére bukkantak Jeruzsálemben – jelentette a The Jerusalem Post. Az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) szakemberei a jeruzsálemi óváros középkori falain kívülre került Cion-hegyen, Dávid király hagyomány szerinti sírhelyénél bukkantak a középkori “graffitire”: a lovag 1466-os jeruzsálemi zarándoklatakor véste […]
Adrian von Bubenberg signo