A magyar film a netre költözik: elindult a MandaTéka

Lovas-Lajos-Hoppal-PeterHoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára és Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) főigazgatója bejelentette a MandaTéka indulását. Az archívum egyik fontos feladata a kultúra társadalmasítása, hozzáférhetővé tétele – hangsúlyozta Hoppál. Mint elmondta, ez a tevékenység nemcsak Magyarországon fontos feladat, de a magyar állam kötelessége is a határainkon túl élő magyarokkal szemben.

A filmtárban jelenleg 115 film található. Egy film kölcsönzése bruttó 508 forintba kerül, ezért az összegért két napig, korlátozásmentesen, akár többször is meg lehet tekinteni az alkotásokat. Jelenleg sms-ben lehet fizetni, jövőre tervezzük bővíteni bankkártyás fizetési lehetőséggel, illetve paypallal, így a külföldi érdeklődők is könnyebben fizethetnek majd – jelentette ki Lovas. Mivel az a cél, hogy a magyar filmművészet alkotásai minél szélesebb körhöz eljuthassanak, amennyiben a fajlagos költségek csökkennek, a kölcsönzés is olcsóbb lehet. Az online mozi a tervek szerint hetente tíz filmmel bővül. Cél hozzáférhetővé tenni a magyar filmművészet legjavát, nagyjából 500-600 alkotást. Ezek jelentős része már digitalizált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Basszus: új vezeték nélküli hangprojektorokat mutat be az LG

hét dec 21 , 2015
Az LG Electronics (LG) a 2016-os CES-en mutatja be új hangprojektorait és hangrendszereit. Az LG Music Flow okoshangrendszer-portfólióba tartozó új készülékek a gyártó szerint kiemelkedő hangminőségükkel és reszponzív beállításaikkal teszik még nagyobb élménnyé az otthoni mozizást. A továbbfejlesztett, házimozi-rendszerekhez ideális SH8 és SH7 hangprojektorok vezeték nélküli mélysugárzói basszus hangzásban erősek. Az […]