A magyar Bonnie és Clyde 17 milliós kárt okozott a netes csalásokkal

forintCsalás miatt őrizetbe vett a rendőrség egy hernádi párt, amely több mint 17 millió forinttal károsított meg országszerte internetezőket.

A police.hu oldalán olvasható közlemény szerint az internetes csalásokból élő párost hétfőn vették őrizetbe, mert a gyanú szerint az egyik internetes oldalon 2022 júniusa és novembere között kínáltak olyan cikkeket, amelyekkel nem is rendelkeztek. Egyebek mellett targoncát, traktort, medencét, sőt mobilházat hirdettek az élettársak, ezekért rendszerint több százezer forintot, de esetenként milliós összegeket kértek, a traktor árát például három és félmillió forintban határozták meg – tették hozzá.

A férfi és a nő több embert vett rá arra, hogy nyisson bankszámlákat, köztük a férfi testvérét is. Ezekre a számlákra kérték a kialkudott vételárat, illetve az előlegeket. A hirdetéseikre jelentkezőknek álnéven, a számlatulajdonosok nevén mutatkoztak be. A nyomozás eddigi adatai szerint a páros 17 megyében 71 internetezőt több mint 17 millió forinttal károsított meg.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Direct One: mindent a drukkerekért

hét márc 27 , 2023
Sportosan indul a tavasz a Direct One-nál: igazi újdonsággal lepi meg előfizetőit a streaming- és tartalomszolgáltató. A március elején indult sporthub mindent összegyűjt egy helyre, amire egy sportrajongónak szüksége van. Hol vannak már azok az idők, mikor egy-egy meccs idejére kiürültek az utcák, mert mindenki leült a tévé elé… Bár […]
futbal

És még ez is...