A Lenovo nyilatkozata a G DATA kutatásáról

lenovoA Lenovo proaktívan együttműködött a G DATA-val – egy számítógépes biztonsági kutató és tanácsadó céggel karöltve –, hogy részletesen megismerjék a rosszindulatú vírusokról végzett kutatásukat — áll a kínai társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozatában. Ebben a folyamatban megtudtuk, hogy a G-DATA elemzett egy harmadik féltől vásárolt telefont. A G DATA saját elemzése világos volt: egyetlen egy darab Lenovo eszközön azonosított egy harmadik fél által telepített rosszindulatú vírust, amely egy applikáción keresztül került az eszközre, hozzáférhetőséget biztosítva ezzel az eszközhöz, a Lenovo értékesítési csatornáján kívül. A program, amelyet a G DATA talált nem volt előre telepítve a Lenovo eszközön, ez egy applikációban jelent meg, mint ahogyan hasonló volt a helyzet más gyártók telefonjaival kapcsolatban is.

Ennek eredményeképp, a rosszindulatú vírust tartalmazó applikáció könnyedén eltávolítható és véglegesen törölhető a Lenovo eszközről. A Lenovo erősen javasolja, hogy csak hivatalos értékesítési csatornákon keresztül vásároljunk készülékeket, és csak akkor vegyünk át árut, ha az hivatalos és bontatlan dobozban, eredeti gyári pecséttel érkezik vásárláskor, ezzel biztosítva, hogy a készülék megfelel a gyártó biztonsági előírásainak. Azon ügyfeleknek, akik aggódnak, hogy egy harmadik féltől vásárolt eszközük vírust tartalmazhat, a Lenovo újraindítást, valamint a telefon gyári beállításainak visszaállítását javasolja, hogy minden illetéktelen szoftver törlődjön.

A visszaállítás elvégzése
1. Kapcsolja be a készüléket a bekapcsoló gombbal.
2. Menjen a beállításokba, majd válassza a biztonsági mentést és visszaállítást.
3. Nyomjon a gyári adatok visszaállítására.
4. Válassza a „telefon visszaállítása” lehetőséget.
5. Ezt követően a telefon újraindul és visszaáll a gyári beállítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Androidra költözött a zsarolóvírus

pén szept 11 , 2015
Az új LockerPIN nagyrészt Észak-Amerikában szedett eddig áldozatokat. Működési elve egyszerű: megváltoztatja a készülékek PIN kódját, lezárja az androidos mobil, vagy tablet képernyőjét és 500 dollár váltságdíjat kér az áldozatoktól. Az ESET LiveGrid statisztikái alapján a legtöbb megfertőzött Androidos készülék (az összes fertőzött készülék 75 százaléka) az USA-ban található, amely […]
vírus

És még ez is...