A legnépszerűbb kerti dekorációk, melyekkel igazán egyedi otthont teremthetünk

deconline.huNapjainkban különösen kedvelt tevékenység a kert dekorálása, díszítgetése, hiszen ezáltal még különlegesebb környezetet hozhatunk létre, amely tükrözi a stílusunkat, jól harmonizál az udvarban található növényekkel, kültéri bútorokkal egyaránt.

Ebben a cikkünkben összegyűjtjük a legnépszerűbb megoldásokat segítség gyanánt.

A legkelendőbb kültéri elemek

A kerti dekoráció jelenthet bohókás figurát, napelemes lámpát, kaspót, virágtartót egyaránt, melyek mindegyike megtalálható a Deconline.hu kínálatában.

A napelemes lámpák által még otthonosabbá tehetjük a külső környezetünket is, így pedig nem jelent majd problémát egy késő estig tartó családi összejövetel lebonyolítása sem. Alkalmazhatjuk a teraszon, a kertben, a fákon, bokrokon, és mivel igen sokféle változatban kaphatók, akár az egész udvart fényárba boríthatjuk. Beszerezhetünk álló, falra szerelhető, felfüggeszthető, leszúrható, figurás változatot, de a nagyobb kandelábereket is előszeretettel választják a lámpagyűjtők, illetve a klasszikus stílust kedvelők. Népszerűségük oka, hogy kellő mértékű fényforrást biztosítanak, méghozzá környezetbarát módon, ugyanakkor részben dekorációs elemként is funkcionálnak. De ott vannak például a gyönyörű fényfüzérek, a lampionok és az egyedi formájú szolárlámpák is.

A kert egyet jelent az élettel, a növények sokaságával jó esetben, ami azt is jelenti, hogy virágtartókra, kaspókra is szükségünk lesz. S ha már a beszerzésüknél tartunk, miért is ne választanánk olyat, ami egyben különlegesebbé is teszi a teraszt és a kertet.

A kisebb-nagyobb kültéri figurák szintén nagyon népszerűek: egy csiga a terasz lépcsőjén, egy béka a virágágyás mellett, egy dolgos, talicskás manó az udvarban máris sokkal egyedibbé varázsolja a külső környezetünket. A klasszikus figurák mellett elérhetünk napelemes változatokat is, de találhatunk kaspóként is funkcionáló típusokat.

A dekorálás folyamata is örömteli

A kert szépítgetése, csinosítása már önmagában felér egy stresszoldó tevékenységgel, hiszen életre keltjük a bennünk szunnyadó kreatív energiákat, és valami igazán különlegeset hozunk létre. Ezáltal pedig még szerethetőbbé válik otthonunk, amely így sokkal több kültéri programnak szolgálhat színhelyéül. Családi, baráti sütögetés, közös szülinapozás, ezek a közös élmények pedig még emlékezetesebbek lehetnek, ha olyan környezetben történik, ami egy idilli “tündérkertre” hasonlít. Lampionok a teraszon, világító figurák a lépcsőn, egy mini csobogó az udvar központi területén, és máris úgy érezhetjük, mintha egy varázslatos világba csöppentünk volna.

Hová helyezzük a dekorelemeket?

A teraszon a korlát és a lépcsők remek lehetőséget kínálnak minderre, de a kerítések, a fák, a bokrok és a virágágyások egyaránt feldíszíthetők. Ha pedig egy kerti tó is megtalálható az udvarban, úgy még több dekorelemet helyezhetünk el a közelében: díszkavicsokat, állatfigurákat, szélforgókat, leszúrható napelemes lámpákat. Mindez rajtunk múlik!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mit kell figyelembe venni egy mosógépvásárlásnál?

ked máj 21 , 2024
ShareTweetPinShareNincs könnyű helyzetben napjainkban, aki mosógépet szeretne venni. Rengeteg gyártó kínálja jobbnál jobb termékeit, sok új funkció jelenik meg sorra, nehéz tehát választani. Mindenképpen át kell gondolni a szokásainkat, igényeinket ahhoz, hogy jól döntsünk. Keressünk egy webáruházat, ahol egy helyen lehet megtekinteni minden terméket: a Pepita.hu mosógép kínálata remek e […]
pepita.hu

És még ez is...