A lassan induló és hamar lemerülő munkahelyi számítógépek idegesítik a legjobban a dolgozókat

intelAz Intel a vállalati felhasználásra szánt, hatodik generációs Intel Core vPro processzorok megjelenése kapcsán mérte fel a munkahelyi számítógépek használatára, javítására és cseréjére vonatkozó szokásokat. Az eredmények szerint: munkájuk során a lassan induló számítógép előtt való várakozást jelölte meg a legidegesítőbbnek a megkérdezett felhasználók 70,9 százaléka, míg a második helyre a lassan induló programok (59,5 százalék), a harmadikra pedig a túl hamar lemerülő laptopok (55,7 százalék) kerültek a cseh vállalatok esetében. A felmérés -nem igazán meglepő- eredményei szerint a legtöbb negatív tapasztalatot az elavult számítógépek okozzák: Csehországban tízből négy asztali pc négy évnél idősebb. A magas szám annak is köszönhető, hogy a cseh vállalatok 76 százalékánál, a szlovákok 82 százalékánál nincs előre tervezett terv a számítógépek frissítésére és cseréjére.

Az informatikai vezetők sok esetben azzal érvelnek a pc-k cseréje ellen, hogy a vállalatnál lévő gépek még működőképesek. Ugyanakkor az elavult számítógépek használata egyre több ráfordítással jár pénzben és időben egyaránt. Egyrészt áramfogyasztásuk is magasabb modern társaiknál, kevésbé reszponzívan reagálnak, biztonsági funkcióik is hiányosak, és gyakran lelassulnak, ha egyszerre több programot futtatnak. Egy régi pc karbantartása és javítása gyakran többe kerül egy cégnek egy új számítógép beszerzésénél – derül ki egy másik, globális felmérésből. A kutatásból kiderül, hogy egy négy évnél idősebb PC javítása átlagosan 42 munkaórát vesz igénybe, míg egy modernebb készülék esetében a folyamat 21 munkaórára rövidül (Az nem derül ki az Intel közleményéből, hogy ez utóbbi két szám éves szinten értendő, avagy javításonként. A -szerk- megj.).

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Xerox: Magyarország, Szlovákia és Csehország Brazdilova irányítása alatt

csü márc 31 , 2016
A Xerox Magyarország, szoros együttműködésben a szlovákiai és a cseh leányvállalattal, a három országot összefogó központi vezetés alatt folytatja a tevékenységét, amelynek vezetőjévé Veronika Brazdilovát nevezték ki. Az MBA diplomáját stratégiai menedzsmentből a Nottingham-i Egyetemen megszerző Brazdilova a karrierjét a prágai Eurotelnél kezdte, ahol 1999 és 2005 közt számos vezető […]