A Krakkói Filmfesztivál is a netre költözik

Miss Universe 1929A világhálón tartják meg a járványhelyzet miatt a május végén, június elején esedékes Krakkói Filmfesztivált (KFF), amelyen kiemelt helyet kap az idei életműdíjas, Forgács Péter filmrendező.

A mustrát hatvanadik alkalommal rendezik meg. A filmszemle igazgatója, Krzysztof Gierat közleménye szerint a bizonytalan jövő miatt döntöttek az internetes formáról, egyúttal tekintettel vannak a közönségre, valamint az alkotókra is. A szemlén Forgács médiaművész korábbi bejelentés szerint június 2-án vette volna át a Sárkányok Sárkánya nevű életműdíjat. A díjátadási ünnepséget ősszel fogják megtartani – közölte Barbara Orlic, a fesztivál programirodájának igazgatója. A fesztiválon az eredeti terveknek megfelelően válogatást mutatnak be Forgács életművéből – mondta el Orlic. A Dunai exodus mellett levetítik többek között a Hunky Blues – az amerikai álom és a Miss Universe 1929 című alkotásait. Orlic szerint a szervezők kapcsolatban vannak a rendezővel, aki a jelenlegi tervek szerint a rendezvény során online filmalkotói műhelyt is megtart.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már Digitális Összefogás különdíjak is vannak

csü ápr 16 , 2020
Az április 3-5. között megrendezett “Hack the Crisis – Hungary-n” az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Digitális Összefogás innovációs különdíjakat adott át mind a négy versenykategóriában. A közlemény szerint az eredetileg Észtországból indult kezdeményezéshez néhány nap alatt több mint 46 ország csatlakozott. Magyarországon a versenyben 813-an vettek részt, a szervezők […]
taps

Friss, ropogós