A közösségi médiumoktól védené a gyerekeket a tiszti főorvos

social mediaFigyelmeztető feliratok alkalmazását sürgette a közösségi médiaplatformokon a gyerekekre leselkedő kockázatokról az Egyesült Államok tiszti főorvosa.

Vivek Murthy a The New York Times című napilapban megjelent írásában szólította fel a Kongresszust, hogy hozzon jogszabályt, amely kötelezővé teszi a dohánytermékek csomagolásán alkalmazott figyelmeztető felhíváshoz hasonló feliratot az internetes felületeken. A szövetségi egészségügyi tisztségviselő szerint eljött az idő a cselekvésre, mert a közösségi médiumok hozzájárulnak a fiatalok körében tapasztalható válsághelyzethez a mentális egészségük terén.

„A szövetségi tiszti főorvos által kiadott figyelmeztető felirat, a kongresszusi cselekvése nyomán, rendszeres figyelmeztetés lenne a szülők és gyermekek számára, hogy a közösségi médiumok nem tekinthetők biztonságosnak” – olvasható az írásban, amely a dohánytermékeken látható feliratok tapasztalataira hivatkozik, amelyek figyelemfelkeltő hatásúak és megváltoztatják a szokásokat. A tiszti főorvos arra is felhívja a figyelmet, hogy a szövetségi törvényhozás által hozott jogszabályra van szükség ahhoz, hogy megvédjék a gyerekeket az internetes zaklatástól, bántalmazástól, kizsákmányolástól, valamint erőszakos és szexuális tartalmaknak való kitettségtől.

Murthy tavaly már kiadott közleményt, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a közösségi médiaalkalmazások biztonságosan használhatók lennének a gyerekek és tizenévesek számára. Az Egyesült Államokban már szövetségi törvény kötelezi az érintett internetes közösségi oldalakat arra, hogy 13 évesnél fiatalabbak számára ne tegyék lehetővé saját fiók megnyitását. A gyakorlat ugyanakkor azt mutatja, hogy a fiatalok a tilalmat könnyen képesek kijátszani, akár szüleik tudtával, vagy tudtukon kívül is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Dönts okosan - használd a magyar cégek számára készült véleményező oldalt

ked jún 18 , 2024
Fejleszd a vállalkozásod egy új véleményező platform segítségével, amely valódi visszajelzéseket kínál az okosabb döntéshozatalhoz Magyarországon. A mai öss͏ze͏kapcsolt gazda͏ságban kulcsfontosságú a megbízható és ré͏szl͏ete͏s információk birtoklása a vállalkozásokról, különösen a támogatandó vállalatok͏ kiválasztá͏s͏akor. E͏gy új online véleménygyűjtő plat͏form Magyaro͏rszágon immár értékes forrást biztos͏ít őszinte ért͏ékelésekkel és vissza͏je͏lzésekkel a kül͏önböző […]
realreviews.io

És még ez is...