A közösségi médiában erősít a Kínai Kommunista Párt

marx-engels-lenin-stalin-maoA mikroblogok után a legnépszerűbb csevegőprogramokon is megjelent a Kínai Kommunista Párt (KKP), amely – saját megfogalmazása szerint – a párttagok okításának új frontjaként is használ egy néhány hete indított alkalmazást. A több mint 600 millió felhasználót jegyző Wechat programon a KKP felhasználói fiókjának üdvözlő üzenete a párttagok „új szemszögből való megértését”, a közösségi párbeszéd új terének megnyitását nevezi meg fő céljaként. A közösségi alkalmazáson való jelenlét a párt tagjainak nevelését is szolgálja, alkalmazkodva a technológiai változásokhoz.

A kommunikáció azonban egyoldalú, vagyis a felhasználói fiók a párt propagandájának egyik új tereként szolgál, a hagyományos csatornák – a televízió, a sajtó és az internetes média – mellett. A párt virtuális követői napi gyakorisággal kapott üzenetben értesülhetnek a Kínával, a párttal és a mindennapi élettel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A hírek között hasznos tanácsok, életvezetési tippek is megtalálhatók, s az ország minden részében élő párttagok történetei is színesítik a fiókot — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NetIQ PlateSpin: reménysugár katasztrófa után

pén aug 29 , 2014
Már megvehető a legújabb NetIQ PlateSpin megoldások. A legújabb, PlateSpin Forge 700 Series készülékek már akár negyven szerver szolgáltatásai számára képesek teljes körű védelmet, illetve szükség esetén gyors és hatékony helyreállítást biztosítani. Az eszközökön a legfrissebb PlateSpin Forge 11 szoftver fut, amely támogatja a legújabb operációs rendszereket és hypervisorokat. Az […]

És még ez is...