A közigazgatási szolgáltatásokat javító informatikai fejlesztés indult

z ügyintézési idő és az adminisztrációs terhek csökkentését lehetővé tevő, tízmilliárd forintos költségvetésű informatikai fejlesztési projekt indult a kormányhivatalokban – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára.

Zöld-Nagy Viktória elmondta, a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban nyolc olyan, a teljes államigazgatást érintő fejlesztési program indult, amelyet a kormányhivatalok hajtanak végre. A korábbi évekkel ellentétben a rendelkezésre álló 53,5 milliárd forintos forrás kisebb részét fordítják eszközbeszerzésre, nagyobb arányban költenek a hivatali működést támogató alkalmazásfejlesztésre. Az államigazgatásban összességében csaknem háromszáz különböző szakrendszert használnak, ezek sok esetben nem kommunikálnak egymással. A fejlesztések célja részben ezek összekapcsolása, illetve bizonyos feladatok automatizálása, az elektronikusan intézhető ügyek számának bővítése – közölte a helyettes államtitkár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Laptopszaki AA tanusítványt kapott

hét okt 16 , 2017
A laptop alkatrész-kereskedelemmel és szervizelés foglalkozó Laptopszaki Kft. idén kiérdemelte a Bisnode nemzetközi cégminősítő AA tanúsítványát, ami azt jelzi, hogy a társasággal kialakított üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata nagyon alacsony. Ezzel a minősítéssel Magyarországon csupán a cégek 1,75 százaléka rendelkezik. A tanúsítvány alapja a Bisnode minősítése, amely nemzetközi szinten 1908 óta […]

Friss, ropogós