A kormány szerint megfelel a nemzeti konzultáció honlapja a törvényi előírásoknak

A nemzeti konzultáció internetes honlapja minden tekintetben megfelel a szigorú törvényi előírásoknak – közölte sértődött hangú közzleményben a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

A 444.hu írt arról, hogy a nemzeti konzultáció honlapján az orosz Yandex nevű technológiai cég kódja fut. “Egy mérőkód, ami az oldalak gazdájának segít statisztikákat készíteni a látogatókról, és a segítségével azt is ellenőrizni lehet, hogy az oldal jól van-e összerakva, könnyen tudják-e használni a látogatók. Ezzel önmagában nincs is semmi probléma, szinte minden weboldalon futnak ilyen kódok, a legelterjedtebb az amerikai Google megoldása”. A portál szerint ugyanakkor problémás, hogy “2011-ben kiderült: a Yandex adatokat oszt meg az orosz titkosszolgálattal”. A 444.hu szerint a kormányzati portál a felhasználók nevét, e-mailcímét és életkorát is megosztja az orosz szolgáltatóval.

“Tekintettel arra, hogy az egyik ilyen elemző eszköz rosszindulatú félremagyarázásokra adhat lehetőséget, a kormány arra kérte a fejlesztőket, hogy ezt a technikai funkciót kapcsolják ki”. “Tisztában vagyunk azzal, hogy számos politikai szereplő folyamatosan támadja a konzultációt azért, hogy ellehetetlenítse azt. Nem is számítottunk másra, hiszen a konzultáció olyan témákról szól, amelyekben a kormány vitában áll nem csak Brüsszellel, hanem a magyar ellenzéki szereplőkkel is. Ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy minden egyes újabb politikai célú támadás csak egy újabb ok arra, hogy minél több magyar ember vegyen részt a konzultációban” – írták a kormányzati közleményben. (Nem maradt el a már-már kötelező jellegű Sorosozás sem a közleményből, ettől megkíméljük az olvasóinkat. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Xerox: a szkennelés szörnyen időigényes

hét ápr 10 , 2017
Hoppá! A Xerox mérnökei egészen közelről megvizsgálták a termelékenység korlátait és olyan megoldásokat alakítottak ki, amelyek révén a multifunkciós nyomtatók és egyes alkalmazások segítségével automatizálhatóvá válnak az egyedi munkafolyamatok. Ilyenk például egy dokumentum beszkennelése emailen keresztül, a fájl lementése, majd annak ismételt feltöltése egy felhő-szolgáltatásba. Ez rettentő időigényes folyamat. „Létrehoztunk […]
scanner

Friss, ropogós