A KórházSuli várja az önkénteseket

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés. A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődnek társul a beteg társaik mellé, és egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás akár évekig is eltartó időszakára házitanítójukká válnak. A közös tanulás örömével visznek újra célokat, aktivitást és társaságot az egyhangú mindennapokba, miközben ők maguk komoly személyiségfejlődésen mennek keresztül.

A KórházSuli egy öt éve működő, professzionális civil program. A 2018/19-es tanévben 270 önkéntes fiatal 6000 órában segítette a gyógyuló diáktársak iskolai visszailleszkedését. Az elkészült nagyszámú érdekes és szórakoztató tananyag eredményeképp egy tantárgyanként rendszerezett tudástár jött létre, amely segítségével már a szeptemberben jelentkező beteg gyerekeket a kortársak által készített tananyagokkal teli iskolatáskával várják. Várják szeptembertől tartós betegségükből gyógyuló diákok, önkéntes egyetemisták ill. középiskolások és a programmal azonosulni tudó támogató magánszemélyek és cégek jelentkezését honlapjukon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nike: a második körbe fért bele Magyarország

sze aug 28 , 2019
Magyarországra érkezett a Nike Alkalmazás (Nike App). A platform első körben Franciaország, Németország, Japán, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Nagy-Britannia és az USA területén debütált, augusztus 15-től pedig további 13 európai országban vált elérhetővé a felhasználók számára. A Nike Alkalmazás számos előnnyel kecsegtet a NikePlus tagok számára – ilyen a saját virtuális […]

És még ez is...