A költészet napja az interneten

Immár harmadik alkalommal rendezte meg élő versfolyamát az interneten a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum a költészet napján a hazai, a határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen. A versfolyam 2019 elnevezésű programra a világ minden tájáról csaknem hetvenmagyar tannyelvű intézmény jelentkezett. Az egész napos rendezvény során a résztvevő iskolák tanulói, tanárai élő adásban mondanak verset, a szavalás a világháló segítségével a BSZC weboldalán, a www.bszc.hu, valamint a tajgazda.hu oldalon követhető – tájékoztatott Csibor Géza szervező, a Veritas egyesület képviselője.

Mint mondta, a világ több kontinenséről kapcsolódnak be egy-egy verssel a magyar diákok. Így például verset mondanak az ausztráliai Gold Coast város Szivárvány Magyar Iskola, New Yorkból az Arany János Magyar Óvoda és Iskola, az Egyesült Királyságból a chesteri Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai, de a környező országokból is több iskola bekapcsolódott a költészetnapi programba. Ukrajnát a Homoki Általános Iskola, Szlovákiát mások mellett a komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Erdélyt pedig például a gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola tanulója is képviselte. A Kínai Népköztársaságból több mint tíz idegen nyelvet oktató intézmény hallgatója, közöttük a Pekingi Idegennyelvi Egyetem diákja mondott verset a nap folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Közzétették az országos digitális földfelszíni televíziós hálózatok használati pályázatát

szo ápr 13 , 2019
A piaci szereplőkkel folytatott konzultáció után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) véglegesítette és közzétette honlapján az országos földfelszíni digitális televíziós műsorszóró hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázati dokumentációt. A jelentkezést április 30-án lehet beadni. A hatóság közleménye szerint a legfőbb előírás: a pályázat nyertesének biztosítania kell, hogy a közszolgálati televízió- […]

Friss, ropogós