A kiterjesztették a valóságot a mosonmagyaróvári Futurában

A kiterjesztett valóság technológiájával tíz védett állatfajt ismerhetnek meg a látogatók a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontban szeptember 17-ig.

Horváthné Pákozdi Emese, az az intézmény vezetője elmondta, hogy a kiállítás megtekintéséhez elengedhetetlen, hogy a látogatók okostelefonjaikat magukkal vigyék. Egy alkalmazás segítségével a barnamedvék, a teknősök, a jegesmedvék, a denevérek, a hódok, a tigrisek, a pandák, a szürkefarkasok és a hópárducok életével, természetével és élőhelyeikkel lehet megismerkedni. A látogatók az állatokat virtuálisan meg is simogathatják és fényképezkedhetnek is velük.

Az intézményvezető hozzátette: a kiállítás mintájára a szigetközi védett állatfajokról szeretnének egy állandó tárlatot létrehozni, ehhez a tervek már elkészültek. Az élményközpontban különböző természeti jelenségeket mutatnak be, kétezer négyzetméteren a négy őselem – a víz, a föld, a levegő és a tűz – titkait lehet felfedezni, és megismerni a Szigetköz növény- és állatvilágát. Az auditóriumban kísérleti bemutatókon, a planetáriumban pedig virtuális űrutazáson lehet részt venni, míg a Tesla transzformátor látványos és hangos villámokat generál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.