A kisközepeseket sem kímélik, csúnya jövő vár ránk III.

HackerJövőre agresszívabb és okosabb kibertámadások várnak ránk. A kártevők folyamatos átalakításával a bűnözők még pontosabb, személyre szabott támadásokat indíthatnak, amelyeket olyan aktuális trendekre fűznek fel, mint a koronavírus-világjárvány. A G DATA előrejelzése szerint a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is összetettebb számítógépes támadásokkal kell szembenézniük 2021-ben.

A német társaság szakemberei szerint jelentősen növekedni fog a kis- és közepes méretű vállalatok (kkv) elleni támadások száma. A kkv-k tulajdonosai gyakran gondolják, hogy cégük nem elég csábító célpont a hackerek számára. Gyakran azonban a gyengébb védelemmel rendelkező kisvállalat jelenti a belépési pontot a nagyvállalatok hálózatába, a bűnözők a kiszemelt célpont teljes beszállítói hálózatát támadhatják. Emellett a kisvállalatok nem csupán a célzott, de az automatizált tömeges támadásoknak is áldozataivá válhatnak. A támadások ráadásul egyre szervezettebbé is válnak, a bűnözők megosztják egymás között a munkát. Erre példa, amikor az egyik csoport csak a belépési adatokat szerzi meg, majd eladja azokat egy másik csoportnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szárnyal a kiberbűnözés

hét dec 21 , 2020
2025-re elérheti a 10 500 milliárd dollárt a kiberbűnözők által okozott kár, ami a jövő évre prognosztizált adathoz képest is közel hatvan százalékos növekedés. A nagyságrendet jelzi, hogy már ez több, mint két és félszerese a 2019-es német GDP-nek – olvasható a PAV Hungary Kft., a Panda Security magyarországi forgalmazójának […]
dollár

És még ez is...