A kis gömöc lenyelte az Invitech-et is

A kis gömböcA 4iG Nyrt. tulajdonába kerül az Invitech ICT Services Kft. és leányvállalata, az InviTechnokom Kft., miután a 4iG társaság adásvételi szerződést kötött a cégeket tulajdonló ciprusi Rotamona Limiteddel – közölte a NER-társaság.

Az Invitech a telekommunikáció és az it-hálózati infrastruktúra-szolgáltatás területén Magyarország egyik vezető társasága. A két évtizedes múltra visszatekintő több mint hatszáz munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint ötezer vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, it-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang-, és it-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. Az Invitech tizenegy határátlépő ponttal rendelkező, tizenegyezer kilométer országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb az országban. A társaság 23 ezer végfelhasználó it-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúra szolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi. Az Invitech tavalyi konszolidált árbevétele 24,8 milliárd forint volt, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyeresége pedig kilencmilliárd forint. A társaság jelentős saját infrastruktúrájának és szolgáltatásainak köszönhetően stabil növekedési kilátásokkal rendelkezik az üzleti és nagyvállalati szegmensben. Az akvizíció fontos lépés az end to end szolgáltatások kiépítésében a 4iG. számára, amellyel a telekommunikáció mellett, az informatikához köthető területeken is, például felhő, adatközpont, vagy IoT, bővíteni tudja majd szolgáltatásait a cégcsoport.

Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárulását követően zárulhat majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Képzési megállapodást kötött a Huawei és a Pécsi Tudományegyetem

ked szept 14 , 2021
Közös oktatási programok és stratégia, valamint akkreditált, infokommunikációs képzések indításáról írt alá hosszú távú keretmegállapodást a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) és a Huawei Technologies Hungary. Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja és Gecse Mariann, a kínai cég magyar leányvállalatának kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója által aláírt […]
Gecse Mariann és Medvegy Gabriella (Fotó: PTE)