A Kingston tudja hogyan védhetők ki a Brute Force és BadUSB támadások

Kingston Ironkey VP50A memóriatermékek és technológiai megoldások gyártója, a Kingston bejelentette legújabb titkosított USB-meghajtója, a Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) bevezetését. A magas szintű adatbiztonságot nyújtó meghajtó FIPS 197 tanúsítással és XTS módban 256 bites AES hardveres titkosítással rendelkezik.

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 komplex és „passphrase” móddal támogatja az adminisztrátori, felhasználói és visszaállítási (One-Time Recovery) jelszavakat. A többféle jelszó beállításának lehetősége révén könnyebben helyreállítható az adathozzáférés a jelszó elfelejtése esetén. Míg a hagyományos, komplex módnál 6-16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, az új „passphrase” módnál a felhasználó olyan, 10-64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot, szólistát vagy akár dalszöveget állíthat be jelszóként, amely teljesen egyedi, ugyanakkor számára könnyen megjegyezhető. A jelszóbevitel megkönnyíthető a „szem” szimbólum bekapcsolásával, amely bevitel közben is láthatóvá teszi a jelszót, csökkentve ezzel a sikertelen bejelentkezési kísérletek számát. Az adminisztrátorok beállíthatnak felhasználói és visszaállítási jelszót, vagy a felhasználói jelszó újbóli beállításával állíthatják helyre az adathozzáférést. Ezen túlmenően a VP50 a Brute Force jellegű támadások ellen is véd azzal, hogy tíz egymás utáni érvénytelen bevitel után lezárja a felhasználói és visszaállítási jelszavakat, és törli az adatokat a meghajtóról, ha egymás után tízszer adják meg helytelenül az adminisztrátori jelszót. Így az adatok elvesznek, de kizárható az incidens kockázata.

A VP50 a nem megbízható rendszerek potenciális kártevői ellen is véd azzal, hogy az adminisztrátor és a felhasználó is beállíthat „Read-Only” módot a meghajtó írásvédelméhez. Emellett a beépített virtuális billentyűzet megóvja a jelszavakat a billentyű- és a képernyőnaplózó (keylogger és screenlogger) alkalmazásokkal szemben. A vállalatok termékazonosítóval (PID) is testre szabhatják és konfigurálhatják a VP50-et, amelyet standard végpont-menedzsment szoftverbe is integrálhatnak a Kingston testreszabási programjában az informatikai és internetbiztonsági követelmények teljesítéséhez. A kis- és középvállalatok az adminisztrátori szerepkör segítségével helyben felügyelhetik meghajtóikat. Az adminisztrátori szerepkörrel például konfigurálhatják és visszaállíthatják a dolgozók felhasználói vagy visszaállítási jelszavait, helyreállíthatják a hozzáférést a lezárt meghajtón tárolt adatokhoz, és teljesíthetik a jogszabályok követelményeit és az előírásokat igazságügyi informatikai vizsgálat esetén. A VP50 titkosított meghajtó a felhasználó fizikai ellenőrzése alatt áll, így alkalmasabb a fontos adatok védelmére, mint az internetes megoldások és a felhőszolgáltatások.

A Kingston usb meghajtója 8 – 256 gigabájt kapacitású változatokban kapható. A készülék Windows 11, 10, 8.1, macOS (v. 10.14.x – 12.x.x) alatt használható, Linuxon nem.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megújult a Huawei keresőalkalmazása

sze jún 8 , 2022
Újabb fontos megoldással bővült a Huawei saját keresőalkalmazása, a Petal Search. Megújult a Huawei keresőalkalmazása, a Petal Search: ezentúl a felhasználók több ezer repülő-, szálloda- és autóbérlési lehetőséghez férhetnek hozzá a keresőszolgáltatáson keresztül a Skyscannerrel, a repülőjegy-piactérrel való együttműködésnek köszönhetően. A HMS-alapú, mesterséges intelligencia-vezérelt mobiltelefonos keresőalkalmazás segítségével a hírektől és […]
Huawei nova 9

Friss, ropogós