A kibertámadások elhárításáról tárgyalt Peking és Washington

kinavsusaAz internetes, számítógépes támadások elhárításához szükséges információk megosztásáról folytatott tárgyalásokat az Egyesült Államok belbiztonsági tárcájának helyettes vezetője Pekingben kedden – jelentette online kiadásában a South China Morning Post című hongkongi lap, hozzátéve, hogy a megbeszélések eredményei biztatóak. Washington örömmel nyugtázza, hogy a témában előrelépés mutatkozik a két ország között – állapította meg Suzanne Spaulding államtitkár a megbeszéléseket követően. Mint mondta, céljuk a két elnök, Barack Obama és Hszi Csin-ping közötti megállapodások teljesítésének értékelése. Az említett megállapodások értelmében a kormányzatok nem vesznek részt kereskedelmi és üzleti titkok informatikai úton történő jogtalan eltulajdonításában.

Kuo Sen-kun kínai közbiztonsági miniszter szintén pozitívan értékelte a tárgyalásokat, s úgy vélte, itt az idő a politikai megállapodások gyakorlati végrehajtásába kezdeni. Azt is megjegyezte, hogy mindkét ország vezetése számára fontos kérdésről van szó, amit Csin-ping személyesen is hangsúlyozott. A kiberbiztonság kérdése hosszú ideje áll a Kína és az Egyesült Államok közti viták középpontjában. Washington a múltban rendszeresen Peking szemére vetette, hogy kínai területről elkövetett hackertámadások célpontja számos amerikai cég, köztük fegyvergyártó vállalatok. A kínai kormány rendszerint visszautasította, hogy bármi köze lenne ezekhez, s azzal válaszolt, hogy maga is informatikai támadások áldozata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Lenovo bemutatta a nagyméretű PHAB2 okostelefonokat

sze jún 15 , 2016
A Lenovo bemutatta a PHAB2 elnevezésű készülékét. A PHAB2 egy megfizethető árú kiterjesztett valóságra (AR) képes okostelefon, amely a csúcskategóriás modellek sok vonzó funkcióját kínálja. A PHAB 2 AR modulja például lehetővé teszi egyedibb fotók és videók készítését úgy, hogy közben virtuális hátterek vagy rajzok helyezhetők a képekre – ez […]

És még ez is...