A kiberkalifátus megfenyegette az Egyesült Államokat

hackerHackerek feltörték az amerikai Newsweek magazin Twitter oldalát kedden, megfenyegették az Egyesült Államokat, konkrétan az elnöki családot is, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet reklámozó képet és szöveget helyeztek el rajta. Az üzenetet a “kiberkalifátus” nevében küldték a “Je suIS IS” (Én vagyok az IÁ) felirattal, amely a terrorszervezetre és a francia Charlie Hebdo szatirikus lapra is utal. A képen egy iszlamista harcos kendőbe burkolt feje látható — írja az MTI.

A szöveg meg is fenyegeti az Egyesült Államokat. “Miközben az USA és csatlósai a testvéreinket ölik Szíriában, Irakban és Afganisztánban, mi belülről szétromboljuk a nemzeti kiberbiztonsági rendszereteket” – üzenték az internetes kalózok. Ez a csoport, a “kiberkalifátus” nemrég az amerikai fegyveres erők középső parancsnokságának a Twitter fiókját is feltörte. A hackerek az Iszlám Állam nevében egy másik szövegben megfenyegették az amerikai elnöki családot. “Véres Valentin napot Michelle Obama! Figyelünk téged, a lányaidat és a férjedet! – üzenték “kiberkalifátus” aláírással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Durva átverés az andoridos vírusirtó

csü febr 12 , 2015
A G Data szerint az elmúlt napokban magyar felhasználók is kaptak ismeretlen számokról küldött sms üzeneteket, amelyek androidos vírusirtó szoftverek vásárlására próbálják őket rávenni. A cég arra figyelmeztet: ne dőljünk be, a valódi gyártók soha nem küldenek kéretlen reklámokat. Látszólag holland székhellyel, de feltehetően Szingapúrban bejegyzett cég állhat a kéretlen sms […]