A K+F tevékenység erősítése miatt kellett eladni a SYNERGON Inforend Kft.-t

forintA Synergon Informatika Nyrt. értékesítette a Synergon Inforend Kft. jegyzett tőkéjének 100 százalékát kitevő üzletrészét a Hospitaly Kft. részére. A Hospitaly Informatikai Fejleszto Kft a MAIN-csoport tagjaként és a Hospitaly Rt. jogutódjaként alakult meg 2000-ben. A megállapodás részeként a Synergon Inforend Kft. jegyzett tőkéjének 100 százalékát kitevő, tízmillió forint névértékű üzletrészét a vevő megvásárolja 19,89 millió forint vételár megfizetésével. A tranzakcióval a Hospitaly megszerezte az Inforend szoftver Magyarország területére szóló kizárólagos vagyoni felhasználási jogait.

A szoftver nemzetközi felhasználásra vonatkozó kizárólagos vagyoni felhasználási jogaival a továbbiakban is a Synergon Informatika Nyrt. rendelkezik. A Synergon és a Hospitaly szakemberei az átadás – átvétel időszakában is garantálják a szolgáltatás zavartalan működését a meglévő ügyfelek felé — áll a Synergon közleményében. “A sikeres tranzakció révén még közelebb kerültünk céljaink eléréséhez és még több erőforrást fordíthatunk a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló K+F projektjeink sikeres hazai és nemzetközi piaci bevezetésére” – nyilatkozta Dobos Attila a Synergon vezérigazgatója.

Az InfoRend egy egészségügyi intézet (kórház, rendelőintézet) egészségügyi szolgáltatásainak ellátását, adminisztrálását és menedzselését támogató informatikai rendszer. A kórházi információs rendszer (HIS) az orvos-szakmai terület informatikai támogatását végzi. A rendszer alapja az Oracle adatbázisszerveren működő InfoRend adatbázis, és az azt elérő alkalmazások. Az alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy mind a hagyományos szerver/kliens üzemmódban futó alkalmazások, mind az adatbázist intraneten keresztül elérő alkalmazások egy integrált rendszerként működjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.