A K+F tevékenység erősítése miatt kellett eladni a SYNERGON Inforend Kft.-t

forintA Synergon Informatika Nyrt. értékesítette a Synergon Inforend Kft. jegyzett tőkéjének 100 százalékát kitevő üzletrészét a Hospitaly Kft. részére. A Hospitaly Informatikai Fejleszto Kft a MAIN-csoport tagjaként és a Hospitaly Rt. jogutódjaként alakult meg 2000-ben. A megállapodás részeként a Synergon Inforend Kft. jegyzett tőkéjének 100 százalékát kitevő, tízmillió forint névértékű üzletrészét a vevő megvásárolja 19,89 millió forint vételár megfizetésével. A tranzakcióval a Hospitaly megszerezte az Inforend szoftver Magyarország területére szóló kizárólagos vagyoni felhasználási jogait.

A szoftver nemzetközi felhasználásra vonatkozó kizárólagos vagyoni felhasználási jogaival a továbbiakban is a Synergon Informatika Nyrt. rendelkezik. A Synergon és a Hospitaly szakemberei az átadás – átvétel időszakában is garantálják a szolgáltatás zavartalan működését a meglévő ügyfelek felé — áll a Synergon közleményében. „A sikeres tranzakció révén még közelebb kerültünk céljaink eléréséhez és még több erőforrást fordíthatunk a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló K+F projektjeink sikeres hazai és nemzetközi piaci bevezetésére” – nyilatkozta Dobos Attila a Synergon vezérigazgatója.

Az InfoRend egy egészségügyi intézet (kórház, rendelőintézet) egészségügyi szolgáltatásainak ellátását, adminisztrálását és menedzselését támogató informatikai rendszer. A kórházi információs rendszer (HIS) az orvos-szakmai terület informatikai támogatását végzi. A rendszer alapja az Oracle adatbázisszerveren működő InfoRend adatbázis, és az azt elérő alkalmazások. Az alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy mind a hagyományos szerver/kliens üzemmódban futó alkalmazások, mind az adatbázist intraneten keresztül elérő alkalmazások egy integrált rendszerként működjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tabletvilág: van az a réteg, amely hajlandó pénzt áldozni

hét szept 1 , 2014
ShareTweetPinShareA táblagépek felhasználási szokásait is vizsgáló 2014. áprilisi eNET kutatás alapján minden második felnőtt internetező tablet tulajdonos szokott filmeket nézni az eszközön. Még magasabb azok aránya, akik videónézésre is használják azt (72 százalék) és míg 32 százalék saját bevallása szerint alkalmazáson, addig 40 százalék weben keresztül néz videókat rajta. A […]

És még ez is...