A képernyőszindrómától tartanak a legjobban a szülők

gyerek-internetA számítógép előtt töltött túl sok idő és az ezzel összefüggő egészségi problémák aggasztják leginkább az ausztrál szülőket gyermekeik egészségével kapcsolatban – derült ki a legfrissebb adatokból. A melbourne-i Királyi Gyermekkórház felmérése alapján a szülők 58 százaléka a képernyő előtt töltött túl sok időt jelölte meg a legaggasztóbb problémának a számítógépezéssel összefüggő mozgásszegény életmód miatt. A felmérést végző Anthea Rhodes szerint az elektromos készülékek túlzott használata és a rossz egészség összefüggése régóta ismeretes, ugyanakkor meglepte, hogy a túlzott számítógép-használat a lista élére került.

“Vizsgálatok bizonyítják, hogy a képernyő előtt töltött idő hosszan tartó üldögéléssel jár, ami elhízáshoz vezethet” – mondta a szakember. Az elhízás a rangsor második helyén végzett 55 százalékkal, ugyanakkor a szülők mindössze nyolc százaléka érezte úgy, hogy gyermekét a túlsúlyosság veszélye fenyegeti. A szülőket leginkább aggasztó tíz probléma – a lista csúcsáról lefelé haladva – a túl sok számítógépezés, az elhízás, a nem elegendő testmozgás, az egészségtelen étrend, a zaklatás, a kábítószer-fogyasztás, a családon belüli erőszak, az internet veszélyei, a gyermekbántalmazás és az öngyilkosság. Az ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet szerint 2012-ben az asztma volt a szülők a legnagyobb aggodalma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Samsung megkezdte a 128 GB-os memóriák gyártását

csü dec 3 , 2015
A Samsung Electronics bejelentette, hogy megkezdi az iparág első, TSV (through silicon via) technológiával készülő, 128 GB-os DDR4-es memóriamoduljának tömeggyártását. A chipkészletet vállalati szerverek és adatközpontok számára tervezték, és a piac legnagyobb kapacitásával és legmagasabb energiahatékonysági szintjével rendelkezik. A 128 GB-os TSV DDR4 RDIMM memóriamodulon összesen 144 db DDR4 chip […]

Friss, ropogós